Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Facebook, Instagram a WhatsApp zaznamenaly rozsáhlý výpadek

Aplikace pro zasílání zpráv WhatsApp, sociální síť pro sdílení fotografií Instagram a sociální síť Facebook zaznamenaly dnes krátce před 17:00 SELČ rozsáhlý výpadek. Server DownDetector zmiňuje desítky tisíc nahlášených případů, podle agentury Reuters se však výpadek může týkat většího počtu uživatelů. Společnost Facebook uvedla, že si je problému vědoma.

Chybové hlášení na webové stránce facebooku podle agentury Reuters naznačuje, že se jedná o chybu systému DNS (Domain Name System), který zjednodušeně řečeno slouží k zobrazování webových stránek.

Všechny tři jmenované aplikace spadají pod společnost Facebook a jejich provoz se opírá o stejnou infrastrukturu. Fungovat přestaly i další příbuzné aplikace, například Facebook Workplace či Facebook Messenger.

„Jsme si vědomi, že někteří lidé mají v současné době problémy s aplikací WhatsApp," uvedla oficiální stránka platformy pro zasílání zpráv na twitteru. Pracujeme na tom, aby se vše vrátilo do normálu, a co nejdříve zde budeme o vývoji informovat," stojí dále v prohlášení.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Facebook, Instagram, WhatsApp, sociální sítě, výpadek, Meta Platforms, Domain Name System, Twitter, Facebook Messenger, sociální síť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook, Instagram a WhatsApp zaznamenaly rozsáhlý výpadek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.