Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podchod u nádraží zavřou tento týden. Radnice čeká na statický posudek

Do konce tohoto týdne chce vedení českobudějovické radnice uzavřít podchod mezi autobusovým a vlakovým nádražím. Poničené místo, kam zatéká voda, nebude přístupné z bezpečnostních důvodů.

Město mezitím čeká na statický posudek. Ten měl být hotový už v srpnu, ale jeho autor si vyžádal více času na práci kvůli umístění sond. S uzavřením podchodu ale radnice čekat nebude. „Rozhodli jsme se kvůli tristnímu stavu podchod uzavřít z bezpečnostních důvodů,“ informoval náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09).

Městská společnost Správa domů umístí ke vchodům do prostor pod silnicí mobilní zábrany. Ty mají později nahradit zábrany pevné. Místo by se mělo uzavřít do konce tohoto týden, potvrdilo dnes vedení radnice. 

Špatný stav a neustálé znečišťování. Podchod u nádraží město uzavře

Radikálním krokem se vedení města rozhodlo vyřešit situaci kolem podchodu u autobusového a vlakového nádraží. Místo, které si v posledních letech vybudovalo přezdívku ostuda Budějc, bude do měsíce uzavřeno. Důvodem je nejen špatný stav podchodu,...

Do několika dnů pak mají zástupci města získat již zmíněný statický posudek. „Na základě tohoto dokumentu se rozhodneme, jak budeme postupovat dál. Dá se očekávat, že půjde o nemalou investici,“ uvedl Bouzek. Místu se řada lidí vyhýbá, protože je v něm špína, špatný stav způsobuje také voda, která tam zatéká. 

Podchod mělo mít mezi roky 2007 a 2027 ve správě přilehlé obchodní centrum. Kvůli špatnému stavu se však radnice loni rozhodla, že nájemní smlouvu ukončí. Následovaly základní opravy, výzdoba v podobě grafiti a více neúspěšných pokusů o pronájem nebytových prostor, kde byly dříve obchůdky. Nedopadla ani vyjednávání se Správou železnic o vybudování parkoviště pro kola. 

Většina chodců nyní využívá přechod. „Přechod je asi příčinou toho, jak ta situace dopadla. Dříve se nedalo silnici přecházet. Lidé podchod využívali a netrpěl tím, že se z něj staly veřejné záchodky,“ reagoval náměstek primátora Juraj Thoma (OPB).

Ohodnoť článek

Foto

Štítky podchod, české budějovice, nádraží, město, radnice, Tomáš Bouzek, TOP 09, Juraj Thoma, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš Macner

Stačilo podchod, který není tak starý a stál nemalé peníze udržovat. Místo toho se nadělalo přechodů pro chodce se semafory, které značně brzdí silniční provoz, zvláště v dopravních špičkách. "ANO", jen tak dál mrhejme, ať se máme "lepší"!

Sobota, 9. října 2021, 18:23Odpovědět

Podchod u nádraží zavřou tento týden. Radnice čeká na statický posudek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.