Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší jihočeský veletrh středního a odborného vzdělání startuje už 4. listopadu

PR článek

Vezměte budoucnost do svých rukou a vyberte si tu nejlepší školu na třídenním veletrhu VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, už podruhé i v sobotu a vstup je zdarma.

Tři dny, 4 plné pavilony, expozice škol a regionálních zaměstnavatelů, doprovodný pódiový program a poradenství při volbě studia – to je tradiční výstava, na které budoucí středoškoláci získají ucelený přehled o možnostech studijních a učebních oborů pro školní rok 2022/2023.

Školy a zaměstnavatelé na jednom místě

Každoročně navštíví výstavu během tří dnů tisíce návštěvníků, navštěvují ji žáci 8. a 9. ročníků základních škol, jejich učitelé, výchovní poradci i rodiče. Cílem je usnadnit žákům základních škol výběr dalšího studia.  Žáci se můžou ptát nejen pedagogů z vystavujících škol, ale i studentů a absolventů, a díky tomu zjistí co nejvíce informací o studijních programech, přijímacích zkouškách, vybavení škol, zázemí pro studium i dalších aktivitách, které školy nabízejí. Spolu se školami, nebo samostatně, vystavují i regionální zaměstnavatelé, kteří v rámci studia nabízí praxi nebo pracovní stáž. Díky nim si můžou žáci vytvořit představu o možnostech uplatnění na trhu práce po absolvování vybraného oboru.

Poprvé expozice Jihočeské univerzity - možnost studia pro maturanty

Veletrh VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO letos proběhne i za účasti Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V Národním pavilonu Z, ve kterém budou vystavovat převážně školy zemědělských a přírodovědných oborů, bude mít stánek jak samotná univerzita, tak všechny její fakulty: ekonomická, filozofická, pedagogická, přírodovědecká, teologická, zemědělská, zdravotně sociální a fakulta rybářství a ochrany vod.

Doprovodný program, celostátní soutěže i veletrh fiktivních firem

Tradiční součástí veletrhu jsou celostátní soutěže, v jejichž závěru jsou slavnostně vyhlášeny vítězné týmy nebo jednotlivci. V letošním roce je to například celostátní soutěž v oboru gastronomie, kterou moderuje populární kuchař Petr Stupka, celostátní rétorická soutěž, v rámci elektrosoutěží, které se letošní rok soustředí do pavilonu E5, proběhne celostátní soutěž v oboru informatiky – návrh a tvorba webové stránky a další elektrotechnické soutěže.

Při pódiových prezentacích v Národním pavilonu Z se představí řada škol, například Střední škola veřejnoprávní Vodňany, s.r.o. - TRIVIS, jejíž studenti návštěvníkům předvedou ukázky různých technik sebeobrany, studenti Obchodní akademie, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště z Třeboně předvedou v rámci módní přehlídky oděvy, které sami navrhli a ušili.

„Fiktivní firma“ významně napomáhá rozvoji podnikatelských dovedností žáků, kteří si vyzkouší simulaci reálného podnikatelského prostředí v podmínkách tržního hospodářství. Nejprve založí firmu v určitém oboru podnikání, kterou vedou, a jako její zaměstnanci řeší různé problémové situace nejenom uvnitř daného podniku, ale obchodují i s jinými firmami, ať už tuzemskými nebo zahraničními. Veletrh Fiktivních firem najdou návštěvníci v pavilonu T2.

Sobota jako ideální den pro návštěvu s rodiči

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO na českobudějovickém Výstavišti začíná ve čtvrtek 4. listopadu a končí v sobotu 6. listopadu. Sobota je ideálním dnem pro návštěvy rodičů, kteří můžou svému dítěti poradit s výběrem školy anebo jej správně nasměrovat pro jeho budoucího povolání. S volbou školy a povolání pomůže i informační a poradenské středisko Úřadu práce ČR.

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, 4. – 6. listopadu 2021 (čtvrtek a pátek 9:00 – 17:00, sobota 9:00 – 16:00). Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstaviště, České Budějovice, Veletrh vzdělání a řemeslo, veletrh, pavilon, studium, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Úřad práce České republiky, TRIVIS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší jihočeský veletrh středního a odborného vzdělání startuje už 4. listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.