Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Avire nabízí možnosti, jak se posouvat, říká mistrová výroby

PR článek

Dagmar Bodláková nastoupila do společnosti Avire před několika lety jako operátor výroby. Díky svému úsilí a nabídce ze strany společnosti se postupně vypracovala na mistra dílny. Kromě možnosti kariérního posunu si pochvaluje také příjemnou atmosféru či masáže.

Na jakou pozici jste do firmy Avire nastoupila a kdy?
Bylo to v roce 2013. Tehdy jsem ani nevěděla, kam jdu. Měla jsem totiž potíže v bývalé práci, kde nebyly dobré podmínky, a tak jsem se rozhodla ze dne na den hledat jinde. Tehdy nebylo tolik příležitostí. Našla jsem ale agenturu, jenž nabízela práci v mém stávajícím zaměstnání. Bylo to všechno velmi rychlé. Nastupovala jsem jako operátor výroby.  

Můžete srovnat, jak moc se firma od té doby změnila?
Firma se posunula velmi výrazně. Zefektivnil se průběh výroby, panuje tu řád, a zároveň tu máme uvolněnou a příjemnou atmosféru. Firma zlepšila organizaci a výrazně lepší je i celkové zázemí a prostředí. Všichni zaměstnanci mohou přispět svým nápadem ke zlepšení pracovního prostředí a také svým přístupem ovlivnit výsledek dílny. 

S tím, jak se posouvala firma, jste profesně rostla i vy. Jak to vypadalo?
Nastoupila jsem na noční směny jako montážnice. Po půl roce se mě mistr zeptal, jestli chci nastoupit jako stálý zaměstnanec pod firmu. S tím jsem samozřejmě souhlasila. Poté jsem pokračovala ve stejné práci a prošla si každou fází naší výroby od montáže přes testování až po balení. Později jsem se stala předákem balírny, což byl první větší posun. Následně mi firma nabídla, abych se účastnila výběrového řízení na pozici mistr dílny, kde jsem uspěla.

Společnost Avire zajišťuje bezpečnost výtahů po celém světě

Původně ve výrobě vznikaly kabelové koncovky, ke kterým se ale postupně přidaly systémy zabezpečující provoz výtahů. Produkty společnosti Avire dnes využívají lidé po celém světě, nachází se v jihočeských nemocnicích i na světových letištích či...

Co přesně na vaší dílně vzniká?
V současné době vyrábíme detektory do výtahů, tedy optické závory. Toto zařízení zabezpečuje prostor mezi dveřmi. Vyráběné 3D detektory snímají dokonce i prostor před výtahem.

Měla jste v plánu, že byste se posunula až na tuto pozici?
Vůbec jsem nad tím nepřemýšlela, ani jsem si nemyslela, že to je reálné. U nás to ale možné je, nejsem první ani poslední, komu se to povedlo. Jsou tady možnosti. Když člověk chce, může se vzdělávat a posouvat. Firma tohle podporuje a umožňuje.

Musela jste si doplňovat nějaké vzdělání?
Byly to spíše kurzy, které se mi hodily pro pozici mistra dílny. To se týká hlavně Excelu, kde jsem se musela naučit nejrůznější funkce a dříve to nebyla moje nejsilnější stránka. Teď mám v plánu školení zaměřené na další zefektivnění výroby a všechny mistry čeká školení zaměřené na management a komunikaci s lidmi.

Co má vlastně mistr dílny na starosti?
Musí hlídat chod dílny, aby vše fungovalo bez problémů. Dohlíží na to, jestli něco nechybí. Nejdůležitější je ale práce s lidmi, řešíme dovolené, směny a podobně.

Jakou práci má na starosti operátor výroby?
Ani já jsem původně nevěděla, do čeho vlastně jdu. Když přijde nový člověk, většinou se stává, že nikdy nedržel pájku a další nástroje v ruce. Není ale důvod se bát. Provádíme tady pečlivé školení, které trvá několik dnů. Většinou se ti noví pracovníci zapracují, to platí pro 99 procent případů. Je tu taková domácí atmosféra a příjemné prostředí, to považuji za jeden z největších benefitů.  

Můžete zmínit některé další benefity?
Máme například stravenky, dvakrát do roka flexi pass. Dostáváme roční bonus, kde se ohodnocuje celoroční práce. Pro všechny zaměstnance jsou skvělým benefitem masáže a angličtina v pracovní době. 

Vnímáte i to, že vyrábíte něco atraktivního i užitečného?
Je pravda, že ta práce je hodně zajímavá. Už tím, že je to elektrovýroba a pracujete například s deskami plošných spojů. Vidíte díky tomu to, co se běžně skrývá uvnitř elektrovýrobků. Řada informací a zkušeností se i hodí do osobního života, rozšíříte si obzory v tom, jak s elektronikou zacházet. Zároveň máme takovou pracovní deformaci, že sledujeme, kde všude se naše výrobky nachází. (smích)

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Avire

Štítky Avire, české budějovice, výtahy, firma, práce, benefity, zaměstání, výroba, dílna, operátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Avire nabízí možnosti, jak se posouvat, říká mistrová výroby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.