Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Oprava střechy budějcké sportovní haly vyjde na 30 milionů, předpokládá město

Rozsáhlou rekonstrukci sportovní haly chystá vedení města České Budějovice. Radní odsouhlasili vypsání veřejné zakázky s cílem opravit střechu objektu. Předpokládané náklady jsou 30 milionů korun. Akce má začít v květnu a skončit v říjnu.

Radní odsouhlasili administraci a vypsání veřejné zakázky včera. Sportovní halu využívají volejbalisté, florbalisté či gymnastky. Jak se změní provoz objektu při rekonstrukci střechy, zatím není jasné. 

„Nechci nikomu nic slibovat. Berme to ale tak, že maximálně 180 kalendářních dnů nebude hala sloužit tak, jak jsme zvyklí. Je možné, že v průběhu té stavby bude možné užívání haly,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice). 

Podrobnosti se uživatelé sportoviště dozvědí. Příspěvková organizace Sportovní zařízení města České Budějovice je podle Moravce v kontaktu s těmi, kteří objekt využívají. 

U budějcké Sportovní haly město postaví parkovací dům. Pojme téměř 500 aut

U českobudějovické Sportovní haly postaví město parkovací dům pro 495 vozidel. Řidiči by mohli nový objekt využívat od jara příštího roku. Investice vyjde na více než 124 milionů korun.

Střecha je ve špatném stavu a zatéká do ní. Město v minulosti chtělo halu zdemolovat a postavit novou modernější. Mimo jiné kvůli vysokým nákladům ale projekt skončil pouze na papíře. 

Další rekonstrukci střechy řeší město na plaveckém stadionu nedaleko sportovní haly. V létě tam vybraná firma provede sondy, které pomohou s plánováním investice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sportovní hala, sport, České Budějovice, investice, oprava, střecha, rekonstrukce, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava střechy budějcké sportovní haly vyjde na 30 milionů, předpokládá město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.