Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko podle meteorologů znovu zasáhne silný vítr. Ustat má až v pátek ráno

, aktualizováno 6. dubna 2022, 15:47

Během čtvrtka zasáhne podle meteorologů Českou republiku silný vítr. Dosahovat může až 70 kilometrů za hodinu. Ustat by měl podle výstrahy až v pátek kolem šesté hodiny ráno.

„Očekává se silný jihozápadní až západní vítr s nárazy kolem 70 kilometrů za hodinu, při přechodu studené fronty i vyšší," uvedli meteorologové. Výstraha platí pro celou Českou republiku od čtvrteční 11 hodiny dopoledne do páteční šesté hodiny ráno.

Podle meteorologů může vítr poškodit stromy a lesní porosty. Menší škody může způsobovat také na budovách. „Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, komplikace mohou nastat také v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách doporučujeme omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ uvedli meteorologové.

Silný vítr trápí republiku už od začátku týdne. V nižších a středních polohách byly v pondělí nejsilnější nárazy větru v Kocelovicích na Strakonicku, a to 72 kilometrů v hodině. Nejsilnější vítr ale zaznamenali meteorologové na Sněžce, kde dosahoval rychlosti až 128 kilometrů za hodinu.

Ohodnoť článek

Foto hzslk.cz

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, vítr, Česko, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko podle meteorologů znovu zasáhne silný vítr. Ustat má až v pátek ráno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.