Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko znovu zasáhnou mrazy. Na jihu Čech se může tvořit i náledí

Českou republiku znovu zasáhnou mrazy, které mohou poškodit vegetaci, a to hlavně kvetoucí ovocné stromy. Objevit se podle meteorologů mají v noci a ve středu ráno. Kromě toho se může v Jihočeském kraji od dnešního večera vyskytovat také náledí.

Výstrahu před mrazem ve vegetačním období vydali dnes meteorologové. Platí od úterní půlnoci do středeční osmé hodiny ráno a teploty mohou podle předpovědi klesat na nulu až k minus čtyřem stupňům Celsia. Poničit mohou zeleninu, nízké rostliny a kvetoucí stromy.

„Zeleninu a nízké rostliny je možno zakrýt světlou netkanou textilií, která může být ponechána i více dní až do odeznění ranních mrazů. V případě stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik, orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot zpravidla před východem Slunce nebo dýmování, zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti stromů,“ popsali meteorologové. 

Kromě výstrahy před mrazem upozornili meteorologové také na to, že v některých částech republiky se může od dnešního večera tvořit náledí. Varování platí pro celý Jihočeský kraj. „Po předchozích srážkách a následném vyjasnění se bude při poklesu teplot pod bod mrazu lokálně vytvářet náledí nebo i zmrazky,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav. Náledí může řidiče trápit až do zítřejší deváté hodiny ráno.

Ohodnoť článek

Foto J_Blueberry / pixabay.com

Štítky ČHMÚ, Český hydrometeorologický ústav, počasí, předpověď, výstraha, mráz, náledí, Česko, Jihočeský kraj, strom, Slunce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko znovu zasáhnou mrazy. Na jihu Čech se může tvořit i náledí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.