Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé chtějí ve městě komunitní centra, modernizovat hřiště nebo opravit fontánu, ukázal projekt PRO Budějce

Celkem 26 projektů, kterými chtějí obyvatelé krajského města zlepšit život v Českých Budějovicích, postoupilo do další fáze participativního rozpočtu. V něm posoudí vybrané nápady pracovní skupina a ty, které budou proveditelné, pošle do finálového říjnového hlasování.

Do letošního ročníku participativního rozpočtu, ve kterém mohou lidé navrhovat projekty, které město zrealizuje, prošlo 35 formálně schválených návrhů. Z těch měli lidé vybírat ty, které jim přišli nejlepší. „Do další fáze, kterou je posouzení proveditelnosti, se probojovalo 26 projektů, z toho 11 malých s limitem rozpočtu do 700 000 korun a 15 velkých s limitem rozpočtu do 2 milionů,“ řekl k projektu náměstek primátora Juraj Thoma.

Podpořené projekty nyní dostane vybraná pracovní skupina, která bude do konce srpna zjišťovat, jestli jsou proveditelné. Ty, které podle jejich hodnocení půjde realizovat, postoupí do dalšího kola hlasování. Z něj během října vzejdou projekty, které město zrealizuje. 

A jaké nápady lidé svým hlasováním podpořili? Nejvíce hlasů z kategorie velkých projektů získalo vybudování komunitních center pro seniory a pro válečné veterány. Dále potom zřízení bezplatného parkoviště Na Dlouhé louce nebo opravení fontány u budovy Jihočeské filharmonie. Z malých projektů se hlasujícím nejvíce zalíbil nápad revitalizace stávajícího sportoviště na okraji Stromovky, modernizace dětského hřiště v ulici Brožíkova nebo vytvoření týmu odborníků, kteří by se zaměřili na práci s nelegální reklamou a vizuálním smogem ve městě.

Veškeré projekty a jejich aktuální stav mohou lidé sledovat na webových stránkách PRO Budějce. Dohledat zde můžou také projekty z minulých let. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PRO Budějce

Štítky PRO Budějce, Participativní rozpočet, České Budějovice, hlasování, projekt, rozpočet, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé chtějí ve městě komunitní centra, modernizovat hřiště nebo opravit fontánu, ukázal projekt PRO Budějce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.