Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějce a Planá mají nový sběrný dvůr. Lidé ho najdou u letiště

U Českých Budějovic funguje od tohoto týdne nový sběrný dvůr. U areálu letiště v Plané u Českých Budějovic ho slavnostně otevřeli zástupci města, FCC, Plané a Jihočeského kraje. Lidé sem mohou vozit starý nábytek, koberce, elektroodpad a další. Otevírací doba je stejná jako u ostatních třech dvorů, které ve městě fungují.

Nový sběrný dvůr je umístěn na začátku areálu letiště v Plané u Českých Budějovic. Slavnostní otevření proběhlo ve čtvrtek 23. června. Celé akci předcházelo podle náměstka primátora Ivo Moravce (HOPB) dlouhé vyjednávání. „Otevření nového sběrného dvora předcházelo dlouhé období vyjednávání s krajským úřadem jako majitelem pozemku, provozovatelem firmou FCC a obcí Planou. Zázemí vybavila a zařídila společnost FCC České Budějovice, která jej také provozuje,“ upřesnil Moravec.

Sběrný dvůr bude podle něj určen především pro obyvatele Budějc a Plané. V budoucnu by ho mohli využívat ale i lidé z okolních obcí, se kterými město jedná. 

Do nově otevřeného areálu mohou lidé vozit starý nábytek, koberce, zelený odpad ze zahrad, stavební suti, plasty, staré pneumatiky, elektroodpad nebo skla, barvy a další. Otevírací doba bude stejná jako ve dvorech v Dolní a Plynárenské ulici a na Švábově hrádku. Od dubna do října je otevřeno mezi osmou hodinou ráno a osmou hodinou večer, v sobotu od osmi do jedenácti a v neděli zavírá ještě o hodinu dříve. Od listopadu do března se mění otevírací doba ve všední dny, a to od osmi do šesti hodin večer.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice

Štítky sběrný dvůr, město, České Budějovice, Planá, letiště, Jihočeský kraj, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce a Planá mají nový sběrný dvůr. Lidé ho najdou u letiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.