Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko zasáhnout velmi silné bouřky

V Čechách se dnes odpoledne vyskytnou velmi silné bouřky s opakovanými srážkovými úhrny až 70 milimetrů, kroupami o velikosti až tři centimetry a nárazy větru kolem 70 km/h. Podle meteorologů lze očekávat škody na majetku, výpadky proudu a problémy v dopravě.

Výstraha před velmi silnými bouřkami s vysokým stupněm nebezpečí platí od 14:00 do sobotních 02:00 pro Prahu, střední Čechy, Plzeňský kraj, jižní Čechy a část Vysočiny. Přívalový déšť může rozvodnit malé toky, zatopit podjezdy nebo podemlít komunikace. V Plzeňském a části Jihočeského kraje proto od 15:00 do sobotního poledne platí také povodňová bdělost. Znamená to riziko vzestupu hladin, kdy se ale voda ještě nevylévá z břehů.

Meteorologové rovněž upozorňují, že v bouřkách mohou nárazy větru vyvracet stromy a lámat větve, nebezpečné jsou i kroupy a blesky. „Nutno zabezpečit okna, dveře, skleníky,volně položené předměty apod. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst," uvedli. Nabádají i k opatrnosti při řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Český hydrometeorologický ústav, počasí, výstraha, předpověď, Česko, bouřka, Jihočeský kraj, Praha, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnout velmi silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.