Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Písek letos investuje do modernizace škol zhruba 43 milionů korun

Písek letos investuje do modernizace mateřských a základních škol zhruba 43 milionů korun. Je to přibližně o dva miliony korun méně než loni. Například do rekonstrukce dvou mateřských škol město letos investovalo téměř 27 milionů korun.

Město letos zakončilo dvouletou opravu největší mateřské školy na sídlišti Jih. Řemeslníci vyměnili všechny rozvody, modernizovali kuchyni, sociální zařízení. Město práce rozdělilo do dvou etap a naplánovalo je na letní prázdniny s mírným přesahem do začátku školního roku. Šlo o největší investiční akci ve školství v minulém i tomto roce, náklady na první etapu rekonstrukce dosáhly 11 milionů korun, druhá etapa stála 14,8 milionu korun, uvedla vedoucí píseckého odboru školství Marie Cibulková.

Radnice plánovala také rekonstrukci mateřské školy na Fügnerově náměstí. Firma, která zakázku za více než 12 milionů korun získala, se dostala do insolvence a práce nedokončila. „Naštěstí se díky velkému úsilí zaměstnanců školy podařilo upravit interiéry tak, aby mohl být školní rok zahájen podle plánu. Je však ještě třeba dokončit některé práce v interiérech a také zateplení budovy," uvedla Cibulková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mesto-pisek.cz

Štítky správa, školy, stavby, Písek, mateřská škola, rekonstrukce, Marie Cibulková, Fügnerovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek letos investuje do modernizace škol zhruba 43 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.