Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vrabel zveřejnil číslo insolvenčního správce. Ten je klidný a na telefonáty reaguje

Jeden ze spolupořadatelů protivládních demonstrací Ladislav Vrabel má další problém. Popsal ho na svém facebookovém profilu, kde se pustil do svého insolvenčního správce. Ten je nad věcí. Se svým černým páskem z juda se přes kritiku přenese, řekl Budějcké Drbně.

Stopa Ladislava Vrabela v Českých Budějovicích: Oblíbená pizza i spory s městem

K soudu v Českých Budějovicích měl tento týden přijít Ladislav Vrabel. Bývalý provozovatel několika restaurací ale na jednání nedorazil. V uplynulých týdnech se jeho jméno skloňuje v souvislosti s demonstrací na Václavském náměstí v Praze, kam...

Ladislav Vrabel, kterého dobře zná část obyvatel Českých Budějovic, zveřejnil číslo insolvenčního správce na svém facebookovém proflu. K příspěvku připsal, že mohou jeho podporovatelé "poděkovat" Martinu Koubkovi za podvod. 

Spolupořadatel protivládních demonstrací pod iniciativou Česká republika na 1. místě pak popsal svůj další spor. Týká se insolvenčního správce Martina Koubka. „Rok a půl fungovalo vše v pořádku, on akceptoval, že máme s manželkou oddělené vlastnictví až do doby, než jsme udělali protivládní demontraci,“ říká Vrabel ve svém posledním videu

Na demonstrace podle něj lidé posílali peníze na účet jeho manželky s tím, že celou akci organizuje asi 30 lidí. Finance ale manželky nikdy nebyly, tvrdí Vrabel. Po první demonstraci podle něj přišel insolvenční správce s tím, že peníze jsou právě Vrabela. 

„My jsme mu řekli, že nejsou moje a nikdy nebyly. Lidé je neposlali mně, poslali je na demonstrace. Moje manželka má rozdělené vlastnictví, i kdyby byly na mém účtu, tak bych je nemohl použít na svou insolvenci,“ brání se Vrabel, kterého nepotěšilo, že se finance zahrnuly do majetkové podstaty. Přiznal také, že on ani manželka nepodali do lhůty 30 dnů žalobu proti tomuto návrhu. 

Pořadatel demonstrací nepřišel k soudu. Ze Srbska poslal lékařskou zprávu

Ladislav Vrabel se podruhé omluvil z účasti na soudním jednání, kde se měly řešit jeho dluhy. V září vzkázal, že nedorazí kvůli nemoci v rodině. Na jednání nedorazil ani tento týden. Ze srbského Bělehradu poslal pořadatel demonstrací lékařskou...

V závěru svého vyjádření Vrabel dodává, že banka dostala dva účty jeho manželky do mínusových hodnot, které v součtu dělají zhruba 1,2 milionu korun. To označil za "teror ze strany státu". 

Budějcká Drbna dnes oslovila Martina Koubka. Ten od včerejška čelí zprávám i telefonátům ze strany podporovatelů Ladislava Vrabela. „Jeho příznivci mi volají nebo píšou. Každému se snažím vysvětlit ten insolvenční proces. Včera jsem po 21:30 už telefony nebral, poslední nepřijatý hovor jsem měl po půl druhé ráno,“ řekl redakci Koubek.

Podle něj lidé jeho názor chápou. „Podsouvá se mi, že jsem někým politicky řízený, což není pravda. Nikým se řídit nenechám. Chodí nějaké výhružky nebo zastrašování...se svým černým páskem v judu se přes to ale dokážu v klidu přenést,“ ujistil insolvenční správce. 

Ten pro Budějckou Drbnu popsal svůj postup, a zároveň potvrdil, že bude podávat zprávu k insolvenčnímu soudu. „Já vždy tvrdil, že by pan Vrabel měl dostávat za pořádání demonstrací odměnu, protože to dělá ve své pracovní době. Pokud mu peníze chodí na účet manželky, tak k zasílání vyzývá on a já je proto považuji za jeho peníze,“ řekl Koubek. 

Ten vysvětlil, že manželce Ladislava Vrabela zaslal výzvu s tím, že finance na jejím účtu připsal do majetkové podstaty. „A připsal jsem, že má 30 dní na to, aby podala vylučovací žalobu a námitky proti mému postupu - to je běžný postup v insolvenčním řízení. Ta lhůta vyrpšela 25. září,“ shrnul Koubek a připomněl, že to dotyčná neudělala, a tak podle správce s postupem souhlasila. 

Kolem Ladislava Vrabela je dlouhodobě rušno. Tento týden například Deník N informoval, že musí dary na demonstrace vysvětlovat policii. Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner deníku potvrdil, že případ podobný tomu Vrabelovo vyšetřovatelé řeší, ale nyní není možné k věci sdělit podrobnější informace. Vrabel mezitím dál vybírá peníze od svých podporovatelů. Ty podle něj tentorkát míří na účet zapsaného spolku Manifest. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějcká Drbna a Ladislav Vrabel

Štítky Ladislav Vrabel, České Budějovice, demonstrace, restaurace, insolvenční správce, koubek, Drbna.cz, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrabel zveřejnil číslo insolvenčního správce. Ten je klidný a na telefonáty reaguje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.