Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Česko v pátek zasype sníh, meteorologové varují před komplikacemi v dopravě

V noci na pátek bude na většině území České republiky sněžit, intenzivněji na východě země, do rána tam může napadnout až deset centimetrů sněhu a během dne pak dalších deset centimetrů. Ustávat bude sněžení od západu až v odpoledních a večerních hodinách. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na jihu a jihovýchodě Moravy hrozí také mrznoucí srážky s tvorbou ledovky. Meteorologové varují před komplikacemi v dopravě, a to na většině území.

„V noci na pátek bude postupně od jihu a jihozápadu zesilovat sněžení, kdy by do ranních hodin (07:00) mohlo napadnout od jednoho do pěti centimetrů nového sněhu, ve východní polovině území bude sněžit intenzivněji a do rána může napadnout od tří do deseti centimetrů nového sněhu. Zejména v první polovině pátečního dne napadne dalších nula až pět centimetrů a ve východní polovině území tři až deset centimetrů," uvedli meteorologové. Dodali, že sněžení bude výrazně slábnout od západu v pátek v odpoledních a večerních hodinách.

Zároveň ČHMÚ upozornil, že nadcházející poslední adventní víkend bude mrazivý. V noci na sobotu klesnou teploty na západě Čech až k minus 13 stupňům Celsia a v neděli ráno na většině území při vyjasnění na minus deset až minus 15 stupňů Celsia. Pod nulou se teploty udrží i přes den. Od úterý očekávají meteorologové mírné oteplení s teplotami do pěti stupňů nad nulou, vyplývá z aktuální předpovědi počasí na příští dny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky sníh, meteorologové, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko v pátek zasype sníh, meteorologové varují před komplikacemi v dopravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.