Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bizarní příběhy policistů. Krávy v ulicích, ropný inženýr Danny a bagr v bahně

Také v uplynulém roce řešili policisté a strážníci řadu bizarních událostí. V březnu honili po Českých Budějovicích krávy, v listopadu pak po městě pobíhalo prase, které několikrát uniklo obklíčení. Před několika týdny policisty překvapil kopáč vltavínů s pronajatým bagrem, stroj však ziskuchtivý muž utopil v bahně.

Netradiční pohled se dnes odpoledne naskytl lidem v Českých Budějovicích. Po ulicích tam od odpoledních hodin pobíhaly krávy, které honili policisté, strážníci a hasiči. Všechna zvířata se už podařilo odchytit.

V březnu se lidem v Českých Budějovicích naskytl překvapivý výjev. Na různých místech se objevily krávy, které pobíhaly po ulicích i hlavních silnicích. 

Obyvatelé města viděli zvířata mimo jiné na sídlišti Vltava, jedna kráva se procházela po frekventované silnici vedle areálu výstaviště, kde jí dělali doprovod policisté. 

Do akce se zapojili strážníci, policisté i hasiči. Po 19. hodině policejní mluvčí informovala, že se všechny krávy podařilo odchytit. Některá museli uspat zaměstnanci Státní veterinární správy.

Žena z Budějc přišla o čtyři a půl milionu korun. Naletěla podvodníkům na internetu

Nepříjemné prvenství získala žena z Českých Budějovic. Na internetu totiž naletěla podvodníkům, kteří jí slibovali společné podnikání nebo investice do kryptoměn. Postupně si získávali její důvěru, až z ženy vylákali přes čtyři miliony korun....

Také v letošním roce řešili kriminalisté řadu podvodů na internetu. Podvodníci si vymýšleli nejrůznějších legendy, díky kterým lidem ukradli stovky tisíc korun až miliony. 

Nepříjemnou zkušenost má také žena z Českých Budějovic, která se stala nejspíš rekordmankou z pohledu toho, o kolik peněz přišla. Na internetu totiž naletěla podvodníkům, kteří jí slibovali společné podnikání nebo investice do kryptoměn. Vylákali z ní postupně přes čtyři miliony korun. 

Žena se minulý rok seznámila na Facebooku s mužem jménem Danny, který se vydával za ropného inženýra pracujícího na lodi v Turecku. „Muž se sám staral o nemocného syna. Žena ho při vzájemné vzdálené anglické komunikaci morálně podporovala, vyměňovali si i videa. Po čase jí, jako přítelkyni, nabídl možnost investovat v oblasti bitcoinových transakcí,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner. Žena se nechala zlákat a naposílala muži více jak dva miliony korun. Rodymu, Oliemu a Andymu, s nimiž si také psala, pak naposílala další miliony. I přes mnohdy úsměvné legendy policisté nabádají k opatrnosti při chování na internetu. 

Kopáč vltavínů si pronajal bagr, utopil ho ale v blátě

Chronického kopáče vltavínů dopadli tento týden jihočeští policisté. Muž na sebe upozornil sám. Pronajal si bagr, který ale v noci utopil v bahně. Když se ho snažil vyprostit, upoutal na sebe pozornost. Teď ho čeká soud.

V roce 2022 jihočeští policisté chytili opět několik kopáčů vltavínů. Asi ten nejdrzejší se vydal do lesů u Boršova nad Vltavou. „S kopáči vltavínů se potkáváme, ale takový případ jsme tady ještě neměli,“ řekl Budějcké Drbně policejní mluvčí Milan Bajcura

Muž si pronajal bagr, se kterým se vydal do lesů na Boršovsku nedaleko Českých Budějovic. Stroj ale v noci z pondělí na úterý utopil v bahně. Když se ho snažil vyprostit, všimli se jeho snahy policisté. 

Prase čtyřikrát uteklo obklíčení. Policisté ho nakonec chytili

Kuriózní zásah mají za sebou městští strážníci i státní policisté v Českých Budějovicích. Včera odpoledne totiž honili v krajském městě prase, které uteklo svému majiteli. Po několika neúspěšných pokusech se podařilo dostat zvíře zpět za plot....

S dalším zvířátkem se utkali policisté a strážníci v listopadu. Tehdy uteklo majiteli prase a vydalo se na cestu Českými Budějovicemi. „Pobíhající prase v Českých Budějovicích ohrožovalo dopravu. Zpět za plot jej včera odpoledne zaháněli strážníci i policisté. Operačnímu nakonec zahlásili úspěch i skóre 4:1. Prasátko totiž předtím čtyřikrát proniklo policejním obklíčením," napsali policisté k videu na Twitteru.

Podle mluvčí městské policie Věry Školkové nešlo o divoké, ale vietnamské prase většího vzrůstu, které uteklo chovateli dírou v plotě. „K žádnému ohrožení ani škodě na majetku naštěstí nedošlo. Chovatele však i přesto čekají potíže se zákonem,“ okomentovala. Za přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání hrozí majiteli za nezajištění zvířete proti útěku až 100 tisíc korun pokuta.

Ohodnoť článek

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie ČR

Štítky policie, jižní čechy, strážník, shrnutí, svodky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bizarní příběhy policistů. Krávy v ulicích, ropný inženýr Danny a bagr v bahně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.