Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vrabelova demonstrace v Krumlově přilákala desítky lidí. Zadluženého pořadatele zítra čeká soud

Zhruba pět desítek příznivců přilákal ve čtvrtek odpoledne na krumlovské náměstí Svornosti pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrabel. Zatímco v předchozích měsících zval své sympatizanty do hlavního města na demonstrace s několikatisícovou účastí, nyní se svým Plánem Česká republika na 1. místě objíždí menší města.

Vrabel zveřejnil číslo insolvenčního správce. Ten je klidný a na telefonáty reaguje

Jeden ze spolupořadatelů protivládních demonstrací Ladislav Vrabel má další problém. Popsal ho na svém facebookovém profilu, kde se pustil do svého insolvenčního správce. Ten je nad věcí. Se svým černým páskem z juda se přes kritiku přenese, řekl...

Komorní akci zahájil Vrabel krátkým proslovem. Poté následovala minuta ticha za oběti války v Jugoslávii. S událostmi, které se v devadesátých letech na Balkáně děly, vidí Vrabel určitou paralelu i dnes. „Proč bychom měli hlasitě křičet na naši vládu? Abychom nešli do války. Posílání zbrání vede k zapojení se do války. Není pravda, že nám to přinese mír. Obě země si teď musí dát pohov. Vzít zpátečku a bavit se o míru,“ řekl v úvodu demonstrace Vrabel. Poté otevřel otázku svobody slova, energetiky a stále stoupajících cen.

„Pojďme se zamyslet, pro koho tahle vláda pracuje. Proč vláda nepřevedla ČEZ z obchodní společnosti na veřejně prospěšnou?,“ řekl na své dnešní akci a uvedl příklad, kdy nejmenovaná žena údajně pobírá důchod 14 tisíc korun a její náklady, které musí každý měsíc zaplatit, jsou aktuálně 14 400 korun právě kvůli zdražování. „Přitom není důvod pro zdražování. Jeden teda je, aby z toho někteří lidé měli ještě větší zisky,“ dodal Vrabel a vyzval několik desítek přihlížejících příznivců k účasti na další demonstraci na Václavském náměstí v Praze. „Místo toho, abychom doma mrzli, platili složenky a nadávali, navrhuji abychom společně šli na Václavské náměstí jednadvacátého a hlasitě ukázali, že chceme tuhle vládu pryč. Naše vláda pracuje více pro EU než pro naše občany,“ vyzval Vrabel, který na svou čtvrteční akci pozval také několik řečníků. Jedním z nich byl například Břetislav Koláček ze skupiny Táborští vlastenci. „Myslíte si, že to, v čem žijeme, je odkaz Tomáše Garrigue Masaryka?,“ řekl. Za to si vysloužil hlasitý potlesk.

Narušitel v Jihlavě

Demonstrace v Krumlově, na kterou dohlíželi policisté, se obešla bez komplikací. Drobné problémy musel řešit Vrabel na své včerejší akci v Jihlavě, kde poklidnou atmosféru shromáždění narušil až student Vojtěch, který v závěru poprosil o mikrofon. „Dobrý podvečer, já jsem student Vojtěch a připravil jsem si svůj názor na Jaroslava Baštu. Mluví o tom, že odvolá vládu. To je stejně pravděpodobné jako fakt, že moč je uložena v koulích. Děkuji za pozornost.“ Mírně zaskočený Vrabel k vyjádření studenta Vojtěcha dodal, že přesně toto je ten důvod, proč lidem nedává mikrofon. „Protože pak to takhle dopadá. Je mi líto, že jste tohle museli slyšet. Ten člověk je lhář, protože mi řekl, že je studentem, že by chtěl promluvit o tom, proč by chtěl volit Jaroslava Baštu. A pak na mě naléhal, když jsem mu řekl, že mu mikrofon dát nechci,“ reagoval na vyjádření studenta Ladislav Vrabel.

Více než dvě desítky exekucí

Pořadatele protivládních demonstrací čeká už v pátek odročené jednání na Krajském soudě v Českých Budějovicích. Soudce se dlohodobě pokouší získat jeho vysvětlení, jak nakládá s dary a zda netají před soudem majetky. Jednáním se Vrabel dlouhodobě vyhýbá. 

Pořadateli protivládních demonstrací zrušil soud insolvenci. Je to politický proces, komentoval Vrabel

Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil insolvenci pořadateli protivládních demonstrací Ladislavovi Vrabelovi a prohlásil konkurz. Vrabel podle soudu nedělá dost, aby uspokojil věřitele. Podle insolvenčního správce za sedmnáct měsíců zaplatil...

„Soud očekává, že dlužník se na jednání již dostaví, neboť účast na něm je především v zájmu samotného dlužníka. V opačném případě je soud připraven přijmout odpovídající pořádková opatření,“ uvedl závěrem roku soudce Zdeněk Strand a nařídil odročené jednání na 13. ledna.  

Ladislav Vrabel čelil až do roku 2021 více než dvěma desítkám exekucím. Později na sebe podal insolvenční návrh, který byl schválen. Na otázky týkající se insolvence a nařízeného jednání Vrabel redakci dlouhodobě neodpovídá. „Na otázky z mého soukromého života vám odpovídat nebudu. Nevidím k tomu důvod,“ sdělil Vrabel redakci Drbny naposledy. Od té doby na e-maily nereaguje. O tom, jak upadl do dluhů, se rozpovídal koncem roku pro web e-republika.cz. „První exekutoři přišli s tím, že jsem nezaplatil v době mé školy-neškoly-rebelie jízdenky za autobus a následné pokuty,“ říká mimo jiné v rozhovoru. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky demonstrace, Český Krumlov, Ladislav Vrabel, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrabelova demonstrace v Krumlově přilákala desítky lidí. Zadluženého pořadatele zítra čeká soud  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.