Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné s opatrností, večer hrozí náledí nebo zmrazky

Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V noci na dnešek měli silničáři v terénu veškerou techniku. Přes den bude místy intenzivně sněžit, ve vyšších polohách mohou vznikat sněhové jazyky. K večeru se bude někde tvořit náledí nebo zmrazky. Vyplývá to z informací silničářů a meteorologů.

„V noci sněžilo, teď to přechází ve vyšších polohách v déšť. Od druhé do třetí hodiny vyjela všechna technika. Silnice jsou mokré po chemickém ošetření nebo s ujetou vrstvou sněhu podle toho, jak intenzivně sněžilo, nebo pršelo," řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jiří Novotný.

V kraji bude dnes zataženo, občas déšť, v polohách nad 900 metrů bude sněžit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od čtyř do sedmi stupňů Celsia, na horách od minus jednoho do dvou stupňů. „Místy se vyskytne intenzivní sněžení, od vyšších poloh sněhové jazyky, na horách i závěje. K večeru se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky," uvedl Josef Slavík z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné s opatrností, večer hrozí náledí nebo zmrazky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.