Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Teď musíme doma porazit Liberec, burcuje Jan Strmeň

Jan Strmeň naskočil ve Vítkovicích do svého dvacátého zápasu v sezóně. Propustil jedinou z devětadvaceti střel a úspěšností zákroků nad 92 procent se řadí mezi extraligovými gólmany na osmou pozici.

Jihočeši se chtěli ve Vítkovicích soustředit na pevnou obranu. Když se velmi brzy v zápase svou druhou trefou v sezóně prosadil Matěj Toman, byly na tahu Vítkovice. Na Strmeně si ale domácí nepřišli a Motor postupně navýšil skóre až na 3:0. Výhru si ve třetí třetině s přehledem pohlídal. Budějovice tak obraly jednoho z favoritů soutěže na jeho ledě a přenechaly poslední místo kladenským Rytířům. „Je pro nás důležité bodovat v každém zápase. A když už prohrát, tak aspoň s bodem. S tím jsme jeli i do Vítkovic. Jsme moc rádi, že máme tři body, které hodně potřebujeme," shrnul po utkání Jan Strmeň.

Jihočeši po skvělém výkonu ve Vítkovicích berou tři body

Budějovický Motor vážil dalekou cestu do Vítkovic a věděl, že musí bezpodmínečně uspět, aby měl větší šanci na odpoutání se od posledního místa v tabulce. V Ostravar aréně předvedl skvělý výkon a po výsledku 4:1 tak zaslouženě duel ovládl a...

Motor musí hrát na plné obrátky. Strašák baráže na jedné straně, jen pár bodů k účasti ve vyřazovací části soutěže na straně druhé. Motor pochopitelně chce uhrát nejlepší dvanáctku a ve Vítkovicích tým prokázal, že v závěru základní části ze sebe hodlá dostat maximum. „Hrajeme už takové play-off, jde nám o hodně. Kluci dnes výborně blokovali, díky tomu jsme dostali jen jednu branku. Výborná disciplína. Všichni jsme si plnili to, co jsme měli. To nám přineslo úspěch a doufám, že si to převedeme do dalších zápasů," vyjmenovával klíčové faktury úspěchu budějovický gólman. „Důležitý je týmový výkon, klukům musím poděkovat. Výborné oslabení, výborné bloky. Od tohoto se musíme odpíchnout a takhle pokračovat dál," doplnil Strmeň.

Do konce základní části zbývají už jen čtyři zápasy. Motor se doma nejprve utká s Libercem, pak jede do Karlových Varů. Následovat bude domácí duel s Kladnem a v posledním kole souboj na plzeňském ledě. Tak daleko ale Strmeň nekouká. „Teď máme před sebou Liberec, musíme je doma porazit za tři body. Každopádně do zápasu s Kladnem už bychom chtěli mít jistotu a bojovat v závěru sezóny spíš o něco jiného, než o záchranu," vyhlašuje bojovně českobudějovický gólman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto P. Kotala

Štítky Liberec, Vítkovice, Kladno, České Budějovice, hokej, Motor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teď musíme doma porazit Liberec, burcuje Jan Strmeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.