Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Písek připravuje za desítky milionů korun úpravy sídliště Milady Horákové

Písek připravuje úpravy sídliště Dr. Milady Horákové. Projekt, jehož odhadované nálady jsou v desítkách milionů korun, počítá například s výstavbou parkovacího domu nebo zasakovací nádrží. Město chce práce rozložit do několika etap.

„Pro tento rok je na revitalizaci sídliště vyčleněno pět milionů korun. Peníze mohou být použity na první projekty i na demolici výměníku. Musíme tuto akci zařadit do střednědobého plánu akcí, vyčlenit na ni peníze a nechat zpracovat projekty. To nějakou dobu potrvá, v každém případě však počítáme s tím, že tento náročný projekt v etapách zrealizujeme," uvedl písecký místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Město už má zpracovanou architektonicko-urbanistickou studii. Písek chce v projektu i zohlednit připomínky obyvatel, kteří se mohli k revitalizaci vyjádřit. Podle vedení radnice sídliště nejvíc trápí nedostatek parkovacích míst a s tím spojená hustá doprava především kolem mateřské školy. Situaci má zlepšit zavedení jednosměrného provozu v některých ulicích, kde by pak vznikl prostor pro podélná parkovací místa. V severní části sídliště také projekt počítá s výstavbou parkovacího domu. „Plocha je však poměrně malá a parkovací dům by kvůli tomu nezajistil dostatečný počet nových parkovacích míst. Kýžený výsledek by přinesl v případě, že by se podařilo odkoupit část sousedních garáží a objekt rozšířit i na jejich místo," řekla místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Sídliště Dr. Milady Horákové je na Budějovickém předměstí. Ohraničují jej ulice Harantova, Budějovická, Zborovská a Roháčova. Jde o nejstarší sídliště ve městě, vzniklo na začátku 60. let minulého století.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Písek

Štítky správa, stavby, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek připravuje za desítky milionů korun úpravy sídliště Milady Horákové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.