Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tábor zvažuje změnu systému parkování v centru města a zvýšení cen

Tábor zvažuje změnu systému parkování v centru města a navýšení tarifu v některých lokalitách. Město tím chce snížit provoz v historickém jádru, motivovat lidi, aby parkování v blízkosti centra využívali jen jako krátkodobé, a udržet dostatečnou parkovací kapacitu pro obyvatele centra.

Zdražení parkovného by se mělo týkat například Tržního náměstí a plochy před kulturním domem Střelnice, kde momentálně stojí hodina deset korun. Radnice chce cenu zvýšit na 20 korun za hodinu. Na Žižkově náměstí by pak měli řidiči platit za hodinu místo 30 korun 40 Kč. „Máme zlevněné parkování například u nádraží nebo u zemědělské školy, kde jej chceme i podpořit, aby lidé přijížděli na tu hlavní třídu. Ale Staré město bychom chtěli více využívat pro rezidenty," uvedl místostarosta Martin Mareda (Piráti).

Město si také před časem nechalo zpracovat analýzu situace kolem parkování v centru. Podle ní by do budoucna chtělo v Táboře zavést navigační systém, jenž by řidiče při příjezdu informoval o obsazenosti parkovišť. „Slibujeme si od toho, aby auta zbytečně nezajížděla do centra, když bude jasně vidět, že se tam nedá parkovat," uvedl Mareda.

Podle starosty Štěpána Pavlíka (Tábor 2020) vedení radnice plánuje zvýšení cen za parkování v exponovaných lokalitách. „Jde o místa, kde je na parkování přetlak, nebo o místa v blízkosti úřadu, kde mohou lidé vyřídit danou věci do hodiny, a ne tam stát s autem delší dobu," uvedl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, parkování, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor zvažuje změnu systému parkování v centru města a zvýšení cen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.