Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Firma Husky-KTW z Jindřichova Hradce ukončila provoz, propustí všech 150 zaměstnanců

Firma Husky-KTW z Jindřichova Hradce ukončila provoz a propustí všech zhruba 150 zaměstnanců. Médiím to řekl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár (ANO). Firma, která vyráběla hlavně formy na vstřikování plastů pro automobilový průmysl, neměla podle starosty dost zakázek. Konec provozu oznámila tento týden. Na propouštění z firmy upozornila Česká televize.

"Informaci jsme obdrželi ve středu, ne přímo od firmy, ale od zaměstnanců, že firma uzavřela provoz. Nemůžu říct, že by se k nim (firma k zaměstnancům) zachovala špatně, protože co mám informaci, tak do konce června by měli být na sto procentech (platu) a dostanou odstupné. Pro ekonomiku města je to ale špatná zpráva, že taková společnost, která zaměstnává poměrně značný počet lidí, uzavře provoz ze dne na den. Ve středu zaměstnancům oznámili, že ve čtvrtek už nemají chodit. Vypadá to, že poklesla poptávka po zboží. Co vím, už v minulosti zavřeli provozovnu, kterou měli v Rakousku," řekl starosta.

V roce 2021 měla firma Husky-KTW se sídlem v Dolní Pěně na Jindřichohradecku tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží 302,8 milionu, meziročně o pět procent vyšší. Předloni skončila v zisku po zdanění 11,1 milionu, meziročně vzrostl zhruba o půl milionu. Vyplývá to z výroční zprávy. Výsledky za loňský rok zatím společnost nezveřejnila. Loni plánovala obrat 300 milionů Kč. Stoprocentním vlastníkem firmy je rakouská společnost Husky-KTW Gesmbh. Firma patří do koncernu Husky se sídlem v Kanadě a s evropskou centrálou v Lucembursku. Skupina vyrábí vstřikovací formy.

V Jindřichově Hradci žije téměř 22 tisíc lidí. Mezi větší zaměstnavatele tam patří třeba firma Pollmann CZ, která v Jindřichově Hradci vyrábí díly pro automobilový průmysl. Zaměstnává kolem 450 lidí. Ve městě působí i likérka Fruko-Schulz se zhruba 100 zaměstnanci.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto firmy.cz

Štítky ČR, automoto, zaměstnanost, plasty, propouštění, firmy, Husky-KTW, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Babiš nevládl 13 let,měl byste si to zjistit. ODS tady kradla 22 let.

Pondělí, 3. dubna 2023, 00:51Odpovědět

Petr Kysela

To je taky nápad, v dnešní době vyrábět formy na vstřikování plastů v Evropě a ještě v Čechách. Cena práce Čecha, žijícího na dohled Rakousku a pokukujícího po jejich životní úrovni, v kombinaci s naprostou neochotou vnímat realitu dnešního ekosystému automobilového průmyslu, musela toto jednoho dne zplodit. Svět zaspal a Východ planety vyrábí dneska desítky druhů aut na elektřinu a v ceně a výbavě, která je nekompromisně likvidující. Bohužel plody 13ti leté vlády Babiše daly vzniknout nucené vládě Fialy, jinak jsme se toho zloděje slovenského nezbavili, a tato vláda nekompatibilní a složená z pěti různých stran nemá v této fázi moc možností. Není nejlepší o tom žádná a dělá chyby, ale málokdo by toto vyřešil jinak. Mám JH moc rád, byl jsem tam na vojně ale to byl ještě svět v pořádku. No to je jedno. Tyto společnosti jsou odsouzeny k zániku a nakonec to zabalí celá Škodovka, potažmo autoprůmysl. . Ale ještě to má čas...pár let.

Neděle, 2. dubna 2023, 22:44Odpovědět

Roman Tupa

Tady se žádné formy pro automotiv nedělaly. Jenom neschopnost obchodníků a naslouchat znalým. V jednu chvíli vám sdělí, že se končí, za minutu už vám nedovolí opustit místnost. Na záchod jen na povolení. Po hodině vás vyvolají jménem a vyvede vás najatá bezpečnostní agentura. Pěkné rozloučení po 20telé "službě".

Sobota, 1. dubna 2023, 18:57Odpovědět

Mirek Sekera

Dřou držkou o zem

Sobota, 1. dubna 2023, 13:09Odpovědět

Mirek Sekera

Vláda preci říká že NIKOHO nenechá padnout. Jen všichni drážkou dřou o zem a 5denentni fialovic zlodějská vláda nic nedělá jen vrazi prachy na Ukrajinu a Češi to musí platit.

Sobota, 1. dubna 2023, 12:55Odpovědět

Miloslav Pokštefl

Co se ujala vlády proukrajinská, nejhorší Fialová vláda od roku 1918, zkrachovalo už cca 5 000 malých a středních firem.

Sobota, 1. dubna 2023, 09:34Odpovědět

Firma Husky-KTW z Jindřichova Hradce ukončila provoz, propustí všech 150 zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.