Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letiště České Budějovice zaplatí cestovní kanceláři za reklamu. První odlety k moři se blíží

Zhruba čtyři miliony korun zaplatí Letiště České Budějovice cestovní kanceláři Čedok za reklamu na lety z jihu Čech. Ty první se uskuteční už letos v srpnu. Díky propagaci má být jihočeské letiště vidět na webových stránkách, na sociálních sítích, ale i pobočkách cestovní kanceláře. Kromě zvýšení zájmu o dovolené má reklama pomoct také zájmu o kraj.

Zpropagovat možnost odletů z Letiště České Budějovice a podpořit příjezd turistů do Jihočeského kraje. To je předmětem smlouvy mezi letištěm a cestovní kanceláří Čedok. Za reklamu zaplatí letiště 3,94 milionu korun. Cílem je podle letiště nastartování samostatného provozu, zvýšení počtu cestujících, ale i postupné rozšiřování nabídky leteckých spojení. Vše by podle společnosti navíc mohlo přilákat i další partnery nebo dopravce. 

Propagace bude probíhat formou bannerů na webových stránkách Čedoku, na sociálních sítích, formou newsletterů, polepů na autobusech nebo jako reklama na jednotlivých pobočkách kanceláře. Vyplývá to ze smlouvy uzavřené mezi oběma subjekty.

Velký zájem o zájezdy

První lety se mají z českobudějovického letiště uskutečnit už v srpnu. Cestovní kancelář Čedok spustila prodej zájezdu do dvou oblíbených destinací, a to na řecký Rhodos a do turecké Antalye. Už v polovině ledna kancelář hlásila, že je o lety obrovský zájem. „Díky tomu jsme se rozhodli už teď přidat navíc další dva termíny jak do Antalye, tak na Rhodos. Nejvíce prodaných pobytů máme na srpen, kdy provoz na letišti startuje, ale postupně se zaplňují i odlety v září," uvedla tehdy tisková mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

A i po několika měsících je o zájezdy zájem. Některé termíny jsou podle Pavlíkové i vyprodané. „Po oznámení novinek jsme dokonce zaznamenali na našich pobočkách v Jihočeském kraji fronty. Aktuálně máme místa s odletem z Českých Budějovic obsazená přibližně ze 70 procent. Nyní startuje prodej zájezdů na last minute, volné termíny najdou Jihočeši zejména v druhé polovině srpna nebo září. Nejvíce se vybírají čtyř- a pětihvězdičkové hotely s all inclusive," řekla redakci mluvčí cestovní kanceláře.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky letiště, české budějovice, letiště české budějovice, čedok, reklama

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště České Budějovice zaplatí cestovní kanceláři za reklamu. První odlety k moři se blíží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.