Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Orlíku u Podolska platí zákaz koupání

První letošní zákaz koupání kvůli kvalitě vody vydali hygienici stejně jako loni u Podolska na Orlíku. Voda je tady po posledním měření hodnocena známkou pět, což je nebezpečné ke koupání. Podle hygieniků je tady výrazně překročena hodnota sinic, chlorofilu a a vodního květu.

Vloni mělo nejhorší kvalitu ze všech jihočeských koupacích vod právě Podolsko na Orlíku. Zákaz koupání tu trval kvůli vysokým překročením limitních hodnot pro sinice a další ukazatele od 23. června a ke zlepšení nedošlo po celou sezonu. V letošním roce museli hygienici vyhlásit zákaz ještě o jeden den dříve.

„Voda ve sledované lokalitě u Podolska na Orlíku je nebezpečná ke koupání. Dle aktuálního rozboru voda neodpovídá hygienickým požadavkům, byly zde významně překročeny limitní hodnoty III. stupně pro klíčové ukazatele sinice, dále zde byla překročena limitní hodnota ukazatele chlorofyl-a, vodní květ a byla zde zjištěna snížená průhlednost,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Zákaz vydali hygienici dnes a bude platný do odvolání. „Další řádné měření bude ve všech sledovaných lokalitách v pondělí, jeho výsledky budou k dispozici ve čtvrtek,“ uzavřela Kotrbová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky hygiena, krajská hygienická stanice, voda, koupání, sinice, Orlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Orlíku u Podolska platí zákaz koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.