Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Turistická oblast Budějovicko je připravena na prázdniny. Ceny zůstávají

PR článek

V jihočeské metropoli a jejím okolí jsou provozovatelé připraveni na příjezd turistů. Tématem Budějovicka je řeka Vltava, tradice pivovarnictví, sport, ale také kultura. Na léto je připraveno několik novinek. Ceny v destinaci překvapivě zůstávají stejné jako vloni, ubytování je pod cenovým průměrem v ČR.

Doladit poslední detaily, nachystat zásoby a připravit se na příjezd prvních prázdninových hostů. Takový je scénář ve většině letních destinací a ani turistická oblast Budějovicko v jižních Čechách není výjimkou. Místní provozovatelé a hoteliéři hlásí, že léto může začít! Připravena je lákavá nabídka a také několik novinek.

Kromě známých historických památek jsou v oblibě také plavby po řece Vltavě, množství aktivit v jejím okolí, ale také řada kulturních akcí na špičkové úrovni. Rezonuje samozřejmě také téma pivovarnické tradice a pivo, které je pro Budějovicko typické,” shrnuje ředitel turistické oblasti Budějovicko Tomáš Polanský.

Právě za pivem se na lodi můžete vydat v centru Budějovic. Pravidelná lodní linka po řece Malši ze Sokolského ostrova k Malému jezu zastavuje v blízkosti Pivovarské zahrady nejstaršího budějovického pivovaru Samson. Po domluvě je možné o víkendech objednat plavbu s návštěvou pivovaru. V druhém velkém pivovaru Budvar je připraveno návštěvnické centrum s oblíbenou prohlídkou výroby piva.

Celkově jedenáct pivovarů v oblasti sjednocuje takzvaná Pivní stezka Budějovicko. Kulturní instituce nezůstávají pozadu. Alšova jihočeská galerie pro letošek vytáhla hlavní eso sezony, výstavu sbírky děl autora filmového Vetřelce H. R. Gigera, Jihočeské muzeum nabídne několik nových expozic a výstav a Jihočeské divadlo pak pestrý repertoár pro letní scénu na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Kultura bude k vidění také v ulicích díky pravidelným venkovním koncertům a tradiční výstavě soch ve veřejném prostoru Umění ve městě.

Velkou novinkou sezony je aktuálně dokončovaný sportovní a relaxační Areál Vltava v blízkosti řeky v Českých Budějovicích. Ten začne sloužit veřejnosti již v druhé polovině července. Nabídne sportovní i relaxační zázemí u velmi oblíbené cyklostezky České Budějovice - Hluboká a možnost koupání v řece. Ve Sportovně relaxačním areálu v nedaleké Hluboké nad Vltavou vzniklo nové zázemí pro skupinové akce, nová mola pro kotvení lodí a rozšířena byla také flotila malých plavidel v půjčovně. S těmi je možné vyplout na Stezku Vltavy a vodní cestou dojet na Ferratu Hluboká, Karlův Hrádek, do plavecké obce Purkarec či do Týna nad Vltavou a na soutok Vltavy a Lužnice.

Ceny zůstávají stejné

Milým překvapení je, že ceny v turistické oblasti Budějovicko zůstávají z velké části stejné nebo podobné jako loni. „Podle statistik Tourdata vidíme, že průměrná cena ubytování na Budějovicku v prázdninových měsících je o 3 % nižší, než je průměr v celé České republice. To je určitě pozitivní zpráva pro naše hosty,” pochvaluje si Tomáš Polanský, ředitel turistické oblasti Budějovicko.

Ceny se oproti loňsku nezměnily ani v ZOO Hluboká, která je v posledních letech nejnavštěvovanějším turistickým místem v jižních Čechách a zůstávají stejné také ceny lodních lístků v centru Budějovic. Za pivo ve vyhlášené budějovické restauraci Masné krámy zaplatí hosté jen o tři koruny více než před rokem. To je navýšení, které odpovídá běžný provozním nákladům a vyšším cenám energií. “Na Budějovicku zůstávají ceny srovnatelné s loňským rokem, a proto se turisté

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistická oblast Budějovicko je připravena na prázdniny. Ceny zůstávají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.