Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sousedské slavnosti či Šije celé město. Kaufland podpořil komunitní projekty v Budějovicích

PR článek

S otevřením své nové prodejny spustil Kaufland v loňském roce grantový program Milion pro České Budějovice a okolí. Za tři roky spolu s Nadací Via celkově přerozdělí 1 000 000 Kč na podporu komunitních projektů v Českých Budějovicích. Seznamte se s projekty, které byly podpořeny v druhém ročníku grantové výzvy.

Kaufland se v Českých Budějovicích chce prezentovat nejen svojí novou moderní prodejnou s ekologickými prvky jako je například zelená střecha či vsakování dešťové vody, ale také jako dobrý soused. Proto již druhým rokem podporuje komunitní život a aktivní občany v Českých Budějovicích a blízkém okolí.

Společně s Nadací Via podpořil Kaufland letos hned 6 komunitních projektů, které výrazně oživí naše město. Na co se můžete těšit? Spolek sousedů uspořádá díky grantu pro obyvatele městské části Linecké předměstí pravidelné komunitní akce a aktivity na podporu a utužení sousedských vztahů. Součástí bude i vytvoření menší komunitní zahrádky.

DIY je trend, který hýbe světem. Tři kamarádky proto přišly s projektem nízkoprahové šicí dílny v centru Českých Budějovic. Součástí projektu Šije celé město! budou přednášky pro veřejnost, swapy či charitativní šití povlaků na polštářky pro domovy seniorů.

Na oživení veřejného prostoru se mohou také těšit v obci Úsilné u Českých Budějovic. V areálu Pod Kaštany bude vybudována nová dřevěná pergola, která bude aktivní součástí všech plánovaných kulturních akcí. Sousedská setkání díky grantu bude pořádat také budějovické Autis Centrum. Pro veřejnost uspořádá lampionový průvod, Halloween, vernisáž obrazů či autorské čtení. Podpořena byla podruhé i akce Kousek ZE/MĚ, kterou pořádá Diecézní charita České Budějovice.

V loňském roce společnost Kaufland podpořila organizaci události Kousek ZE/MĚ 2022 či sousedské akce s názvem Havlinda žije!, které pořádali obyvatelé Havlíčkovy kolonie. Vznikl také komunitní prostor pro zahradničení v ulici Pasovská a pod hlavičkou kulturní neziskové organizace Výměník1 byly uspořádány sousedské slavnosti v rámci festivalu KUL.TURISTA. Mimo grantový program byly mimořádně podpořeny také tři neziskové organizace - Hospic Veronika, Autis Centrum a skautské středisko Walden.

Poslední ročník grantového programu Milion pro České Budějovice bude spuštěn na jaře 2024.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kaufland, česko, projekt, podpora, slavnosti, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedské slavnosti či Šije celé město. Kaufland podpořil komunitní projekty v Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.