Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oprava mostu přes Mlýnskou stoku skončí dříve

Původně měla uzavírka mostu přes Mlýnskou stoku trvat do konce srpna. Nakonec se ale podaří práce dokončit dřív, a ulice U Černé věže tak bude průjezdná už na konci tohoto týdne. Českobudějovická radnice o tom informovala v tiskové zprávě.

Ulice U Černé věže je kvůli rekonstrukci mostu přes Mlýnskou stoku uzavřená od 19. kvěnta. Práce měly trvat až do 31. srpna, nakonec se je ale podaří dokončit dříve. Podle náměstka primátorky Michala Šebka (ODS) bude most pro řidiče, cyklisty a chodce otevřen od pátku 19. května. 

Samotné rekonstrukci předcházela výměna plynovodu v předmostí, kterou pracovníci ze společnosti EG.D dokončili dva dny před termínem. „Až poté byla odstraněna vozovka, zámková dlažba a živice z chodníků, obrubníky, izolace a betonové desky překrývající instalační komory pro inženýrské sítě. Tím byla odhalena deska nosné konstrukce mostu, zároveň byly na předmostí vykopány stavební jámy pro odkrytí rubu opěr. Spodní stavba i nosné konstrukce byly otryskány tlakovou vodou, odhalená výztuž ošetřena, beton reprofilován, proveden nový spádový beton a stříkaná izolace. Kamenné zdivo bylo přespárováno, vyměnilo se i zábradlí,“ popsala rozsah prací Štěpánka Bednářová z odboru správa veřejných statků, který zajišťoval technický dozor stavby.

Město za rekonstrukci mostu zaplatilo 4,7 milionu korun. „Tato akce byla v rámci magistrátu vůbec první, kdy hlavním kritériem soutěže byl termín a nikoliv cena. Cílem bylo co nejkratší uzavření tohoto frekventovaného mostu, což se povedlo. Původní čas podle projektové dokumentace byl 100 dní," uvedl náměstek primátorky.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky oprava, most, Mlýnská stoka, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu přes Mlýnskou stoku skončí dříve  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.