Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Město ocení talentované děti. Adepty mohou lidé nominovat do října

Už po dvaadvacáté bude město hledat talentované děti, které ocení nejen za reprezentaci Českých Budějovic, ale i za obrovskou píli a práci. Nominovat mohou adepty lidé až do 9. října. Ocenění je určeno mladým umělcům do osmnácti let, kterým se podařilo získat významné úspěchy na národních nebo mezinárodních festivalech, přehlídkách nebo výstavách.

„Je to milá dvaadvacetiletá tradice. Vnímáme ji jako veřejné poděkování za reprezentaci Českých Budějovic, za níž stojí obrovská píle, odříkání, ale i touha nebýt průměrný, něco dokázat a prosadit se. Odměna je určena mladým umělcům do osmnácti let, kterým se podařilo získat významné úspěchy na národních nebo mezinárodních festivalech, přehlídkách nebo výstavách. Poděkování samozřejmě patří rodičům i pedagogům," uvedla náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti).

Návrhy na ocenění mohou lidé podávat až do 9. října. Poté kulturní komise z došlých návrhů vybere ty, které následně město pozve na slavnostní setkání a ocenění. Nejvyšší částka, která byla předaná jednomu talentu v jednom roce, byla 30 tisíc korun.

V minulosti získala ocenění například recitující mažoretka. Nejvíce se podle mluvčí radnice Jitky Brůhy Welzlové hlásí děti, které hrají na různé hudební nástroje. „Některé děti přicházejí na radnici opakovaně, zatím nejúspěšnější byla osmkrát oceněná dívka,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky kultura, ocenění, město, České Budějovice, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město ocení talentované děti. Adepty mohou lidé nominovat do října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.