Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE bude hostit mobilní laboratoř EDU.Lab od Škoda Auto

PR článek

Výjimečnou možnost poznat moderní technologické zázemí největší středoevropské automobilky budou mít studenti i veřejnost od 23. do 27. října v kampusu českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické, kam přijede mobilní laboratoř Škoda EDU.Lab.

„Jde o unikátní projekt podporující technické vzdělávání žáků základních a středních škol. Velmi rádi ho podpoříme, protože zapadá do našeho dlouholetého úsilí připravovat v regionu novou generaci vysokoškolsky vzdělaných strojařů, techniků či ekonomů,“ říká Petr Oros, ředitel vnějších vztahů VŠTE.

Díky projektu Škoda EDU.Lab žáci a studenti získají povědomí o robotice, umělé inteligenci, 3D tisku, virtuální realitě, kyberbezpečnosti nebo elektromobilitě, s nimiž při běžné výuce nepřicházejí tak často do styku. Ve venkovní expozici budou moci usednout na kolo a vyzkoušet si, kolik energie dokážou ze sebe vydat.

Zatímco pondělí, úterý a středa jsou primárně vyhrazeny školám, čtvrtek a pátek pak patří veřejnosti. Zpravidla od 8 do 17.30 hodin, jen v pátek se končí o tři hodiny dříve.

„Jde o naši první návštěvu jižních Čech. Zatím mobilní laboratoří prošlo od podzimu 2021 přes devět tisíc návštěvníků. Věřím, že u mnoha z nich jsme vzbudili nebo prohloubili zájem studovat technické obory. A v budoucnu pak třeba i u nás pracovat,“ říká David Dvořák, mající ve Škodě Auto spolupráci se školami na starosti.

Ohodnoť článek

Štítky všte, vzdělání, škoda, laboratoř, program, kultura, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE bude hostit mobilní laboratoř EDU.Lab od Škoda Auto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.