Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Čtveřice si obchodováním s marihuanou vydělala téměř milion korun. Policie dealery chytla při činu

Až deset let vězení hrozí čtveřici, která na Strakonicku a Českokrumlovsku obchodovala s marihuanou. Podle policie si tak pachatelé vydělali téměř milion korun. V minulém týdnu kriminalisté dvojici pachatelů dopadli, pro třetího obviněného si přišli domů.

Policisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání čtveřice, kterou viní z distribuce marihuany. Sedmapadesátiletá žena měla ve svém domě na Strakonicku pěstovat konopí, které zpracovávala a následně vozila do Českého Krumlova. „Za uvedené období tímto způsobem vyprodukovala více než pět kilogramů marihuany. Drogu prodávala dalšímu čtyřicetiletému obviněnému, který ji distribuoval dále, mimo jiné i třetímu obviněnému,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

I ten se měl podílet na dalším prodeji, a to zejména na českokrumlovském sídlišti Mír. S tím mu pomáhala devatenáctiletá dívka. I tu policie obvinila. „Povedená čtveřice si tak rozdělila téměř 1 milion korun," uvedl Šupík.

Dvojici pachatelů dopadli kriminalisté před několika dny přímo při předání v Českém Krumlově. Pro třetího obviněného si došli domů. „Prvním třem pachatelům hrozí za spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let. Nejmladší ze čtveřice pachatelů hrozí za spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce od jednoho roku do pěti let," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, marihuana, prodej, kriminalisté, český krumlov, strakonicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Tak proto se námořní lupiči tak zasazují o její legalizaci - tuší za tím prachy na fet... :-D

Čtvrtek, 26. října 2023, 07:58Odpovědět

Čtveřice si obchodováním s marihuanou vydělala téměř milion korun. Policie dealery chytla při činu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.