Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z Budějc se bude létat také na Mallorcu. Zájezdy už nabízejí další cestovní kanceláře

Turecko a Řecko. Do těchto destinací se od letošního srpna létá z Českých Budějovic. Příští léto se mezi novými destinacemi objeví mimo jiné také Španělsko. Skupina DER Touristik Eastern Europe, pod kterou patří například cestovní kancelář Fischer nebo Exim Tours, už nyní nabízí zájezdy na Mallorcu.

Destinace jihoč. letiště / sezona
Antalya, Turecko / léto 
Burgas, Bulharsko / léto
Enfidha, Tunisko / léto
Kréta a Rhodos, Řecko / léto
Taba, Egypt / zima
Mallorca, Španělsko / léto

Informace o nové destinaci, kam budou moct lidé od příštího roku létat z Českých Budějovic, potvrdil tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk„V příští sezoně budeme létat i z Českých Budějovic na Krétu, Rhodos a Mallorcu. Tento krok zapadá do naší koncepce nabízet nejvíce odletů z regionálních letišť na českém trhu a být tak klientům co nejblíž,“ napsal za skupinu DER Touristik Eastern Europe, pod kterou patří kromě Fischeru například i Exim Tours.

Cena zájezdu se na Mallorcu podle webu kanceláře pohybuje od 16 tisíc korun za týdenný pobyt s all inclusive stravováním. První termíny jsou na začátku června.

Krétu a Rhodos nabízí i cestovní kancelář Čedok, která z českobudějovického letiště létala jako první. Kromě zmíněných destinací nabízí na příští léto také Turecko, Bulharsko a Tunisko. Od února 2024 bude létat také do egyptského letoviska Taba na Sinajském poloostrově.

Čedok přidal na zimu další destinaci. Z Budějc se bude nově létat do Egypta

Od letošního léta mohou lidé vyrazit na dovolenou z českobudějovického letiště. Mezi prvními destinacemi, kam se z jihu Čech létá, bylo Turecko a Řecko. Cestovní kancelář Čedok později přidala další destinace a nyní přichází s další novinkou. Od...

Ředitel Letiště České Budějovice Ivan Trhlík minulý týden v rozhovoru pro Budějckou Drbnu uvedl, že počty destinací, do kterých se bude létat, se dojednávají. „Již nyní je ale jasné, že budeme létat opravdu každý den, od pondělí do neděle, zejména ve večerních hodinách. Jestli to bude jedna, dvě nebo tři linky denně, se teprve ukáže," řekl.

První sezona byla malý zázrak. Z letiště budeme odlétat každý den, říká ředitel Ivan Trhlík

Českobudějovické letiště ukončilo svou první sezonu. Jeho branami prošlo deset tisíc cestujících, uskutečnilo se 28 letů. Jak sezonu hodnotí ředitel letiště? Jaké novinky se chystají, a jak to vypadá s využitím pozemků, které jsou pro ekonomické...

Co bude se Smartwings?

V září se ve spojitosti s českobudějovickým letištěm řešilo rozhodnutí společnosti Smartwings, která oznámila, že příští rok z menších letišť létat nebude. Cestovní kancelář Čedok už pro své zájezdy sehnala jiného dopravce, uvedla tisková mluvčí kanceláře Kateřina Pavlíková.

Odchod Smartwings by ale z jihu Čech nemusel být definitivní. Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) na posledním jednání krajského zastupitelstva uvedl, že společnost uvažuje o stavbě hal na opravy letadel. „To je záměr, který by byl velmi výhodný, protože my bychom jim mohli velkou část plochy, která spadá jen do leteckého provozu a nic jiného tam být nemůže, k tomu poskytnout. Společnost bychom měli usídlenou, na letišti by se opravovala velká letadla, což by přineslo pracovní příležitosti. Ta jednání teď vedeme. Mohl by to být další příjem z nájmů,“ řekl hejtman.

Samostná společnost na dotaz redakce uvedla, že cestovní kanceláře ji považují za „strategického partnera a přišly s kompromisním návrhem na prodloužení sezóny pro provozování letů z těchto regionálních letišť“„O takovém návrhu jsme ochotni jednat,“ sdělila minulý týden pro Budějckou Drbnu mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Chystáte se na dovolenou z budějckého letiště?

Celkem hlasovalo639 čtenářů

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky letiště, Letiště České Budějovice, dovolená, Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Budějc se bude létat také na Mallorcu. Zájezdy už nabízejí další cestovní kanceláře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.