Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Obliba Pivovaru Samson roste. Obsazujeme budějcké hospody, těší ředitele

PR článek

Tradiční receptura spojená s vysokými výrobními standardy. To jsou jen některé ingredience, díky kterým roste obliba Pivovaru Samson. Díky tomu se také daří navyšovat počet budějckých hospod, kam tradiční pivovar své pivo dodává.

Seznam to není krátký a ředitele Daniela Dřevikovského těší, že se daří rozšiřovat počet hospod takzvaně „okolo komína“.

„Myslím, že nám hodně pomohla přes léto otevřená Pivovarská zahrada Samson. Místní i samotní provozní ochutnali, jak dobré pivo vyrábíme,“ vysvětluje ředitel.

Díky tomu se daří naplňovat stanovený cíl. „Chceme se vracet do hospod okolo pivovaru. Je to pro nás odrazový můstek k růstu v dalších regionech. Snažíme se budovat trh sudového piva a vracet Samson tam, kde dříve byl. Nejvíce nám k tomu samozřejmě pomáhá vysoká kvalita piva, které vyrábíme,“ říká Daniel Dřevikovský.

Největší letní výtoč má Pivovarská zahrada u Samsonu. Cesta tam vede na kole či lodí

Kdysi se tam hrál hokej či tenis. Před nedávnem se ale areál u českobudějovického Pivovaru Samson proměnil na Pivovarskou zahradu. Ta prožívá premiérový a hlavně úspěšný letní provoz. Nejen na oblíbené nefiltrované pivo tam můžete dojet na kole,...

Ten také zmiňuje zkušenost, kterou často slýchá od Budějčáků. „Ten, kdo Samson dlouho nepil a teď mu dá šanci, je příjemně překvapen. Po dlouhé době volají hospodští a říkají, že chtějí naše pivo. Moc nás to těší. V letošním roce jsme zaznamenali 25% nárůst prodejů v sudovém pivu, což je vynikající výsledek, obzvláště, když si uvědomíme, že celý trh sudového piva v ČR je v poklesu -4%,“ popisuje ředitel.

Růst prodejů Samsonu je mimo jiné výsledek investic, které má pivovar za sebou. Kromě moderních technologií, díky nimž je možné udržet vysoký výrobní standard, navíc Samson využívá regionální suroviny a unikátní vodu z 274 metrů hluboké artézské studny.

S rostoucím výstavem sudového piva jde ruku v ruce i růst prodejů piva lahvového.

„Ano je vidět, že funguje vztah zákazníků ke značce, když mi chutná pivo točené, tak si jej pak koupím na doma v láhvi. Takže lidé v našem regionu stále častěji kupují naše pivo i domů a to nám dělá velikou radost, daří se nám tak naplňovat naši vizi velkého návratu Samsona na český trh. Ukazuje se, že český zákazník je na velmi vysoké úrovni a umí rozpoznat kvalitu. Už jsme si zvykli, že se nám daří pravidelně získávat mnohá ocenění od odborných degustačních komisí v tuzemsku i v zahraničí a za to děkuji celému našemu pivovarskému týmu v čele s naším panem sládkem, ale největším oceněním pro nás je, když naše pivo pochválí naši zákazníci a když obliba našeho piva roste!“ uzavírá ředitel.

Provozovny v Č. Budějovicích a blízkém okolí, které nabízí pivo Samson

Pivovarská zahrada Samson (letní provoz), Hostinec U tří sedláků, Hostinec Na spojce, Restaurace Vatikán, Restaurace U Havlíčka, Hoch Špalíček, Restaurace Honner , Vinotéka kavárna Hroznovka, Restaurace Macelis,  Hostinec U Nezmara, Restaurace Na dvorku, Brio Restaurant (od 12/2023), Brio Lunch (od 12/2023),  Pizza Italiano, Media Bar,   Kulturní areál Žižkova kasárna, Pivnice Výměník na Máji, Bistro Na Lučňáku, Agnese Pizza Mariánská kasárna, Restaurace U Chromých (Nemanice), Hospůdka na Návsi (Mladé), Hospůdka u Kostela (Nové Hodějovice), Hostinec Na Zlaté stoce (Litvínovice), Poslední štace (Boršov), Hospůdka na Americe (Rudolfov), Motorest Florida (Rudolfov), Obecní Hospoda Doubravice

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky samson, české budějovice, pivo, pivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obliba Pivovaru Samson roste. Obsazujeme budějcké hospody, těší ředitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.