Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší letní výtoč má Pivovarská zahrada u Samsonu. Cesta tam vede na kole či lodí

PR článek

Kdysi se tam hrál hokej či tenis. Před nedávnem se ale areál u českobudějovického Pivovaru Samson proměnil na Pivovarskou zahradu. Ta prožívá premiérový a hlavně úspěšný letní provoz. Nejen na oblíbené nefiltrované pivo tam můžete dojet na kole, po řece Malši se tam ale dostanete také lodí či na šlapadle.

O budoucnosti areálu nedaleko Malého jezu se mluvilo dlouho. Nakonec se podařilo u Maláku vybudovat místo, kde si lidé dají pivo z nedalekého pivovaru.

„Ta lokalita je k tomu jako stvořená. Původně tam poblíž stával výtah na těžbu ledu pro chlazení pivovaru. Přímo v té zahradě pak byla veliká stodola na uskladnění rákosu, který se používal na utěsňování dřevěných sudů, to se bavíme o přelomu 19. a 20. století,“ popisuje ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

V 50. letech zmizel výtah a na břehu řeky Malše se později sportovalo. „Bylo tam hokejové hřiště, kde hráli zaměstnanci pivovaru. Poté tam v 80. letech byly tenisové kurty. Koncem 90. let ale místo zarostlo. Loni se podařilo spustit zkušební provoz Pivovarské zahrady, která nám dělá radost,“ říká Daniel Dřevikovský.

Program na srpen a září
17. 8. Escape 2 the Jungle 19:00
20. 8. Larva + Koloband 18:00
24. 8. Yolo 19:00
27. 8. ASO 18:00
31. 8. Pecha Kucha Night 19:00
3. 9. Kaplan`s Friends Blues Band 18:00
8. 9. Restart 19:00
9.9. 100-ka 18:00

Letos v létě tak zahrada prožívá první ostré léto. Areál pojme 450 návštěvníků a těší se velkému zájmu místních. Ti si sem rychle našli cestu a udělali z Pivovarské zahrady místo, kde se v létě čepuje nejvíce piva napříč celými Českými Budějovicemi. 

Lidé tam mohou ochutnat kompletní sortiment Pivovaru Samson. Vůbec nejoblíbenější je mezi návštěvníky nefiltr. Ten si můžete vychutnat mimo jiné při jedné z mnoha kulturních akcí, které letos Pivovarské zahrada hostí. V srpnu i v září jsou na programnu především koncerty. 

Návštěva Pivovarské zahrady ale může být zážitkem, i když se tam zrovna žádný koncert nekoná. Po Malši se mohou zájemci k zahradě dostat například na šlapadle. To je možné si půjčit na Sokolském ostrově

Za dobrým pivem můžete vyrazit po řece Malši také díky pravidelné lodní lince, která pendluje mezi Malým jezem a Sokolským ostrovem.

Novinkou jsou pak plavby spojené s prohlídkou pivovaru„Prohlídka trvá dvě hodiny. Projdete se historickou částí, ale podíváte se také do prostor, kde máme nejmodernější technologie. Na závěr nesmí chybět ochutnávka piva Samson přímo z tanku,“ zve ředitel pivovaru Daniel Dřevikovský. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, samson, pivovarská zahrada, pivo, pivovar, malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barbora Šedivá

A hlavně tam mají černý Samson, který jsem jinde nepotkala! :)

Pondělí, 21. srpna 2023, 07:42Odpovědět

Největší letní výtoč má Pivovarská zahrada u Samsonu. Cesta tam vede na kole či lodí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.