Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Táboře varují před vstupem na zamrzlý Jordán

Zamrzlé vodní plochy lákají už od minulého týdne bruslaře v celé republice. Jinak tomu není ani v Táboře, kde hladinu Jordán pokryl led. Podle radnice je sice tlustý zhruba 15 centimetrů, i tak by ale měli být lidé opatrní.

„Město Tábor upozorňuje veřejnost, že vstup na zamrzlou hladinu údolní nádrže Jordán je pouze na vlastní nebezpečí. Byť je aktuální potvrzená tloušťka jordánského ledu 15 centimetrů, led nemusí být po celé ploše stejně pevný. Město Tábor žádá veřejnost, aby při vstupu na zamrzlý rybník Jordán dbala zvýšené opatrnosti,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

V následujících dnech by se navíc mělo podle meteorologů oteplit a teploty mohou vystoupat až k plus osmi stupňům Celsia. 

Budějčtí strážníci vydali v neděli odpoledne varování před nebezpečím prolomení ledu na slepém rameni Malše nedaleko centra města. Místo opáskovali a žádají, aby tam lidé neriskovali a na led nevstupovali.

O víkendu se bruslilo také na zamrzlé řece  v Českých Budějovicích. Na slepé rameno Malše vyrazily desítky bruslařů. Městská policie ale během nedělního odpoledne řeku zapáskovala a před vstupen na led důrazně varovala. „Důrazně prosíme veřejnost, nevstupujte na zamrzlou část řeky Malše ve slepém rameni. Síla ledu není dostatečná a dnes došlo k prolomení ledu pod dvěma osobami,“ popsala v neděli mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Ohodnoť článek

Foto Město Tábor

Štítky Tábor, bruslení, Jordán, varování

V Táboře varují před vstupem na zamrzlý Jordán  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.