Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivovar Samson zažil povedený rok 2023. Vzrostl prodej sudového piva

PR článek

Důležité investice, větší objem prodaného sudového piva či oblíbená Pivovarská zahrada na břehu řeky Malše. Pivovar Samson má za sebou povedený rok, který ozdobil řadou ocenění. V roce letošním chce pivovar dál navyšovat počet podniků v Českých Budějovicích a okolí, které nabízí právě Samson.

V areálu Pivovaru Samson se v loňském roce děla řada věcí. To platí i pro investice, kterých bylo hned několik. Tou nejdůležitější byla závěrečná fáze redukce čpavku na strojovně chlazení. Z původních 11,5 tuny je díky tomu dnes pouhých zhruba 450 kilogramů.

„Takže náš závazek - stát se pro své okolí bezpečným pivovarem - se podařilo naplnit. Jsme tak jedním z mála českých pivovarů, který takovou technologii vlastní,“ vysvětluje ředitel pivovaru Daniel Dřevikovský.

Za zmínku stojí i několik čísel, na které mohou být zaměstnanci pivovaru pyšní. Podařil se totiž narůst na sudovém tuzemském trhu o více než 25 procent. To je výborný výsledek, obzvláště, když je známo, že celkově v sudovém pivu došlo meziročně v Česku k propadu.

Oblíbenou novinkou je soudek pro domácí oslavy

„Pomohla nám k tomu excelentní kvalita našeho piva. Je to kombinace tradiční chuti našeho piva a vysoké kvality, která láká další zákazníky z řad hospodských, aby Samson dali opět na výčep. A často jsou to provozovny, kde naše pivo historicky bylo doma. Není také divu, vždyť Samson tu dříve v našem regionu byl snad v každé hospodě,“ říká ředitel.

Pivo Samson se postupně rozšiřuje do dalších provozoven v Českých Budějovicích a okolí.

Obliba Pivovaru Samson roste. Obsazujeme budějcké hospody, těší ředitele

Tradiční receptura spojená s vysokými výrobními standardy. To jsou jen některé ingredience, díky kterým roste obliba Pivovaru Samson. Díky tomu se také daří navyšovat počet budějckých hospod, kam tradiční pivovar své pivo dodává.

Rostou také prodeje na pivovarské prodejně. To se děje od covidových roků, kdy si tam lidé navykli jezdit pro pivo. Oblíbenou novinkou z loňského roku je soudek o objemu 15 litrů, který se hodí na domácí oslavy. V nabídce je i unikátní ručně stáčený nefiltrovaný ležák. Nejen díky němu loni prodeje narostly o čtvrtinu.

Oblíbená pivovarská zahrada

A jaké pivo se nejvíce prodává? „Na exportu je to již tradičně 11°ležák, ale zaznamenali jsme i nárůst poptávky o náš nejsilnější ležák Samson Bock. Na tuzemsku v sudech je u zákazníků velmi oblíbený nefiltrovaný ležák, v lahvích pak naše dvanáctka,“ popisuje Daniel Dřevikovský. 

Ocenění
V loňském roce se Pivovaru Samson opět podařilo uspět hned s několika  pivy na prestižní mezinárodní pivní degustační soutěži World Beer Awards v Londýně. V silné konkurenci dalších českých pivovarů si ocenění odnesly hned čtyři výrobky: Samson ležák 12, Samson nachmelený ležák, Samson tmavý ležák a Samson Bock. 

Ještě větší popularitu si užívala Pivovarská zahrada nedaleko Malého jezu na řece Malši. Tam skvěle funguje spojení pivovarské zahrady a slepého ramene Malše po vodní trase. Turisté i místní si mohou vychutnat osvěžující plavbu lodí až do Pivovarské zahrady Samson.

„V letních měsících se zřejmě jedná o místo s největší výtočí piva Českých Budějovicích. Vloni v červenci se tam vypilo neuvěřitelných 27,5 tisíce piv a myslím, že to hovoří za vše. V letošní sezoně se budeme soustřeďovat na maximální kvalitu točení (nebo čepování, jak kdo chce, jedná se v češtině o ekvivalent) piva. To v zahradním provozu není vůbec jednoduchá disciplína, výčepní technologie je velmi citlivá na změny teplot vnějšího okolí, vše tak musí být velmi dobře provedeno a nadimenzováno,“ dodává ředitel pivovaru. 

S koncem roku se pivo z Pivovaru Samson čepovalo na více než 20 výčepních místech v Českých Budějovicích a v okolí. Počet se navíc i nadále rozšiřuje. 

Oproti roku 2016, kdy se pivo vyrábělo naposledy na původních technologiích, je to velká změna. Tehdy Samson nebylo v centru Budějovic kde ochutnat. Dnes je Samson například v restauraci Vatikán, U Tří Sedláků nebo v restauraci Hoch Špalíček a všude je tam výtečně ošetřen.

Největší letní výtoč má Pivovarská zahrada u Samsonu. Cesta tam vede na kole či lodí

Kdysi se tam hrál hokej či tenis. Před nedávnem se ale areál u českobudějovického Pivovaru Samson proměnil na Pivovarskou zahradu. Ta prožívá premiérový a hlavně úspěšný letní provoz. Nejen na oblíbené nefiltrované pivo tam můžete dojet na kole,...

A jaké jsou plány pro roku 2024? „Chceme se dále zaměřovat na trh kolem komína a jeho okolí. Tady cítíme veliký potenciál, lidé zde tradičně pivu rozumí a Samson dokáží ocenit. Plánujeme využít krásné nádvoří pivovaru pro kulturní akce, budeme pokračovat v komentovaných prohlídkách pivovaru a především se budeme dále věnovat vysoké kvalitě piva, to je nikdy nekončící proces, který jak vidno nese ovoce,“ dodává ředitel. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky samson, pivovar, české budějovice, pivo, sud, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovar Samson zažil povedený rok 2023. Vzrostl prodej sudového piva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.