Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

V týdnu se ochladí. Přijít mají i silné bouřky

V tomto týdnu se v České republice ochladí. Zejména v Čechách se teploty budou pohybovat okolo 20 stupňů Celsia. Počasí bude také deštivé. Meteorologové očekávají bouřky a vyloučené nejsou ani přívalové srážky. Na síti X o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Od dnešního dne začne počasí v Česku ovlivňovat od západu studená fronta, která bude velmi pozvolna putovat k východu. V úterý budou kvůli tomu na českém území výrazné teplotní rozdíly. „Zatímco v Čechách nenaměříme odpoledne ani 20 stupňů Clsia a po celý den bude víceméně zataženo, na Moravě a ve Slezsku se budou teploty dostávat ještě i nad letních 25 stupňů Celsia a čeká nás zde slunečný den, byť odpoledne s bouřkami," uvedli meteorologové.

V prvních dvou dnech týdne se vyskytnou lokální bouřky. Dnes zejména v Čechách, v úterý pak ve východní polovině Čech a na Moravě a ve Slezsku. Bouřky budou mít podobný charakter jako v uplynulých dnech. „Malý pohyb, velká vlhkost a poměrně dost dostupné energie. Lokálně tedy opět riziko přívalových srážek a krup menších průměrů nebo jejich nánosů," sdělil ČHMÚ.

V jihozápadních a západních Čechách mohou kvůli silnému nasycení půdy toky reagovat i na méně vydatné srážky a mohou tak stoupat hladiny řek.

Středa by měla být nejméně deštivým dnem týdne. Ve čtvrtek a v pátek bude naopak srážek a oblačnosti opět poměrně dost. Také o víkendu očekávají meteorologové přeháňky na většině území, ojediněle se opět vyskytnou i bouřky. Nejvyšší teploty by se v sobotu a neděli měly pohybovat mezi 19 až 24 stupni Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, meteorologové, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu se ochladí. Přijít mají i silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.