Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jihočeští psovodi vypátrali v posledních dnech hned dvě pohřešované osoby

Českobudějovičtí psovodi slaví v posledních dnech jeden úspěch za druhým. Spolu se svými čtyřnohými parťáky se jim v rozmezí jednoho týdne podařilo vypátrat hned dvě pohřešované osoby.

Českobudějovičtí policejní psovodi ze skupiny základních kynologických činností vypátrali s rozestupem jen několika dní dvě pohřešované osoby. Minulý týden vykonával policejní kynolog Jakub Frank se svým služebním psem Marcem a kolegy výcvik služebních psů, když byli odvoláni do lesního prostoru na Českobudějovicku. Policisty na místo přivolala žena, která oznámila, že při hledání hub se jí ztratil manžel, který je diabetik.

Českobudějovičtí policejní psovodi ze skupiny základních kynologických činností vypátrali s rozestupem jen několika dní dvě pohřešované osoby.

„Po příjezdu na místo a zjištění všech informací týkajících se osoby pohřešovaného a jeho pohybu začali policisté pátrat. Úspěšný byl právě Frank s Marcem, kteří muže vypátrali asi kilometr od místa, kde byl naposledy viděn. Muž policistům řekl, že místo celkem zná, nicméně tentokrát se nějakým způsobem zamotal a ztratil orientaci," popsala podrobnosti pátrání policejní mluvčí Lenka Krausová. Doplnila také, že muž byl v pořádku a nepotřeboval žádné lékařské ošetření.

V pondělí 29. července pak Jiří Frank se svou čtyřnohou parťačkou Enny a za přispění kolegů z oddělení hlídkové služby vypátral muže, který se pohřešoval od nedělního odpoledne.

„Pohřešovaného pes vypátral ve špatně přístupném terénu u louky za krajským městem. Muže si pak převzali do péče zdravotníci. Během pár dní tak mají naši policejní psovodi na kontě hned dva příběhy se šťastným koncem,“ sdělila Krausová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky psovodi, psi, policie, pátrání, pohřešovaní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští psovodi vypátrali v posledních dnech hned dvě pohřešované osoby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.