Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Policie pátrá v Roudném na Českobudějovicku po exotickém hadovi zelené bary, může být jedovatý

Na linku jihočeských policistů dnes volala žena z Roudného na Českobudějovicku, které do garáže vlezl nevítaný host. Byl jím půlmetrový had zelené barvy. Policistům spolupracujícím s dalšími odborníky se však exotické zvíře nepodařilo v objektu najít a pátrání tak stále pokračuje. Druh exotického hada zatím není známý, existuje tak riziko, že může být pro člověka nebezpečný.

Žena z Roudného na Českobudějovicku dnes dopoledne oznámila policistům, že jí včera kolem páté večer vlezl do garáže asi padesáticentimetrový had hráškově zelené barvy, úzký s protáhlou hlavou.

„Policisté na místě spolu s hasiči a pracovníkem ZOO prohledali garáž i okolí domu, ale hada nenašli. Proto žádáme obyvatele Roudného, kteří chovají plazy, aby si zkontrolovali svá terária, zda jim had nemohl utéct,“ řekla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dodala také, že pokud zvíře někdo zahlédne, neměl by se o jeho odchyt pokoušet sám, ale přivolat na místo policisty, kteří jeho odchyt zařídí. Zvíře totiž zatím neviděl nikdo z policistů ani pracovníků zoo, nedá se tedy vyloučit, že se jedná o druh, který by mohl být pro člověka nebezpečný.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, hasiči, zoo, had, jedovatý, exotika, pátrání, roudné, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dušek

Tak je , nebo není ?

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 16:39Odpovědět

Policie pátrá v Roudném na Českobudějovicku po exotickém hadovi zelené bary, může být jedovatý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.