Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Na náměstí dorazí veteránské skvosty. Část náměstí zůstane uzavřena

Už tento pátek obsadí budějovické náměstí veteránské skvosty. Startovat tady totiž bude patnáctý ročník South Bohemia Classic 2024, největší tuzemská setinová rallye. Kvůli tomu musí lidé počítat s částečnou uzavírkou náměstí.

Patnáctý ročník South Bohemia Classic 2024 odstartuje z českobudějovického náměstí Přemysla Otakara II. už tento pátek 6. září ve čtvrt na pět odpoledne. Prohlédnout si budou moct lidé starší vozidla už od 13 hodin. Přihlášeno je letos celkem 170 posádek.

K vidění budou historická vozidla značky Jaguar, Lagonda, Bentley, MG, Triumph, Porsche, Austin Healey, Chevrolet, Maserati, Škoda, Ferrari i Alfa Romeo „Nejstarším vozem na trati by mělo být MG C-Type vyrobené v roce 1931, které na jih Čech přiveze posádka ze Spojených států amerických,“ prozradila primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS). 

Závod částečně uzavře náměstí Přemysla Otakara II.. Pro autobusy městské hromadné dopravy je připravena objízdná trasa ulicemi Jirsíkova a Kněžská od 11 do 21 hodin. „Zastávky Piaristická a Náměstí Přemysla Otakara II. budou zrušeny bez náhrady. Náměstí zůstane na jižní, východní a severní straně úplně uzavřeno," doplnila mluvčí českobudějovické radnice Jitka Brůha Welzlová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města České Budějovice

Štítky South Bohemia Classic 2024, veterány, závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí dorazí veteránské skvosty. Část náměstí zůstane uzavřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.