Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práce strážníka městské policie je stále atraktivnější a láká zájemce o službu veřejnosti

PR článek

Městská policie má historicky poprvé plný stav a může poskytovat službu občanům na území města České Budějovice bez personálního omezení a překážek. Tato významná městská organizace se nyní může pochlubit, že na rozdíl od jiných zaměstnavatelů ve městě nemá nouzi o uchazeče o práci. Vyzpovídali jsme ředitele městské policie Martina Hrinka, jak je možné, že o službu u městské policie je takový zájem.

V Českých Budějovicích bijí tamtamy, že městská policie má plný personální stav, co je na tom pravdy?
Je pravdou, že po masivní náborové akci městské policie, kterou jsme spustili od května 2023, již máme plný stav. Je to prakticky poprvé v historii městské policie, kdy jsme si tzv. sáhli na personální strop. Díky tomu nyní můžeme být trvale i na odlehlejších místech města, kde bychom rádi také byli a v podstavu jsme bohužel být nemohli, byť si to veřejnost i okolnosti dosud vyžadovaly. Plný personální stav je výsledkem dobré práce každého strážníka. Ať už se jedná o strážníka z řad okrskové a dopravní služby, který komunikuje s obyvateli města v přidělených okrscích a dohlíží na veřejný pořádek ve všech lokalitách města, nebo strážníka pohotovostní jednotky, se kterým se občané setkávají při zákrocích vyžadujících okamžitou reakci, a záleží pak jinými slovy na každé vteřině při záchraně zdraví a života, nebo také strážníka přijímajícího tísňová volání, tiskové mluvčí i vedení městské policie. Pokud tito dělají dobře a transparentně svou práci, jsou inspirací pro rozhodování zájemců o práci, kam jít nebo odkud kam přejít. Práce u takovéto organizace je pak atraktivnější, vyhledávanější, zajímavější a jak sami zájemci při pohovorech říkají: „Je to práce i s bonusem kapky adrenalinu“. Naši strážníci, a říkám jím to stále, mají tu čest, že jejich zaměstnání je na rozdíl od mnoha jiných zaměstnání posláním, nikoli jen zaměstnáním. Pokud se s tímto názorem smíří a přijmou ho, pak to jejich pocit z práce obohatí o pocit důležitosti služby, se svěřením nezbytných pravomocí, vlastního zájmu a přímého přičinění se o bezpečnost ve městě. Naše město je opravdu bezpečným místem pro život, a to je hezký výsledek práce i chování nás všech, kteří v Českých Budějovicích bydlíme, dojíždíme do něj za prací, kulturou, sportem anebo sem zavítáme jen obdivovat krásy města.

Takže mají další zájemci o práci u městské policie už smůlu?
Nikoli, správná personální práce se řídí pravidlem neustávat v náboru a pracovat do budoucna s vážnými zájemci o práci. Neděláme už naštěstí nábor, ale výběr zájemců o práci u městské policie. Jak jsem uvedl, máme skvělé strážníky, proto nám je mj. oslovují i jiné bezpečnostní sbory. Služba u městské policie je totiž dobrou vizitkou zaměstnance (např. bezúhonnost, je držitel zbrojního průkazu, umění podřídit se specifickému způsobu služby, je řádný a pořádkumilovný, komunikativní, fyzicky zdatný a zdravý), odcházejí nám proto po oslovení a nabídce karierního růstu a výsluhy zejména k Policii ČR, jelikož se jedná o práci s velmi podobnou základní činností. Těší mě, že o naše zaměstnance je takový zájem, ale musíme s tímto faktem počítat a personálně si vytvořit jakousi databázi zájemců. Proto potvrzuji, že máme stále zájem o nováčky, se kterými provedeme motivační pohovor, absolvujeme fyzické testy a pokud se nám konkrétní zájemci budou líbit, pošleme je dále na psychologické a nezbytné zdravotní vyšetření. Jakmile se uvolní místo, tak je přijmeme prakticky okamžitě, pokud to bude možné i ze strany zájemce. Městská policie je velký pracovní kolektiv a jako v každém „živém organismu“ i zde dochází ke změnám, odchodům a příchodům. Například dnes jsem se dozvěděl, že dva naši strážníci aktuálně přijali nabídku jít od 1. listopadu k Policii ČR mimo České Budějovice, takže jinými slovy řečeno, uvolní místa, na která přijdou dva další zájemci. Kteří? Ti nejlepší a nejpřesvědčivější zájemci o práci u nás. Nemáme žádný pořadník, máme databázi zájemců, a pokud někdo odejde, oslovíme vybraného zájemce a přijmeme ho. Čtenáře tohoto článku zveme, aby se přihlásili a přišli se k nám zeptat na „Haškovku“, zda nemáme volné místo zrovna pro Vás.

Jaké jsou bonusy, na které se mohou zájemci těšit?
Město nabízí zájemcům městský byt, slušný nástupní plat, náborový příspěvek, příspěvek na stravenky a dovolenou, možnost získat zbrojní průkaz, nosit přidělenou střelnou zbraň, lidský přístup, komunikativní a vstřícné vedení městské policie i magistrátu města a mnoho dalšího. Přehled všech benefitů i zákonné požadavky k přijetí naleznete na našich webových stránkách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, městská policie, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce strážníka městské policie je stále atraktivnější a láká zájemce o službu veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.