Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Trousíme se na Kleť. Letos trochu jinak

Pátý ročník sportovně benefiční akce na podporu lidí s roztroušenou sklerózou (dále RS) Trousíme se na Kleť, který pořádá regionální organizace ROSKA České Budějovice, bude probíhat v termínu od pátku 27.09 do 14.10. 2024.

Akce „Trousíme se na Kleť“ nemohla letos, kvůli nepřízni počasí, proběhnout ve své tradiční podobě, ale V Rosce ČB se rozhodli nic nevzdat a uspořádat ji „trochu jinak” a s alternativním průvodci a rádci - stále populárnějšími QR kódy. Startovní QR kód je umístěn na parkovišti Krasetín – patník START vrchol hory Kleť, kde se po načtení může každý zaregistrovat, a cílový na vrcholu hory Kleť – patník CÍL vrchol Kleť výstup ukončí. Na cestu se tak může každý vydat v termínu 27.9.-14.10.2024 v čase, který mu vyhovuje.

Volba trasy je na každém účastníkovi, dle jeho fyzických možností a chuti, zda půjde přímo pod lanovkou, či procházkou po stezce, nebo dá přednost výhledu při jízdě lanovkou. Lanovka je pro lidi s RS zdarma (jízdenku je nutné předem vyzvednout v Rosce České Budějovice). Novinkou letošního ročníku je soutěž O nejrychlejšího Kleťáka. Na první 3 čekají ceny od společnosti Milan Král group.

Na trase čeká na účastníky také kvíz, jehož správným vyplněním se zařadí do losování tomboly o mnoho pěkných cen věnovaných našimi partnery.

Těm, kdo těmto moderním způsobům komunikace zrovna neholdují, je k dispozici i klasická "papírová" možnost vyplnění kvízu v rehabilitačním centru Rosky ČB.

Zde jsou také připraveny startovní balíčky, které si lze vyzvednout jednotlivě, ale i pro celou skupinu.

„Přijďte i Vy překonat sami sebe a společně se svými blízkými, přáteli či kolegy pokořit horu Kleť a současně podpořit lidi s nelehkým zákeřným onemocněním, jímž roztroušená skleróza bezesporu je,“ doplňuje Věra Švábová a dodává: „Velké poděkování patří také Lesům ČR, bez jejichž pomoci bychom akci mohli jen těžko uspořádat.”

Výtěžek akce bude použit na provoz a modernizaci rehabilitačního centra pro lidi s roztroušenou sklerózou.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Trousíme se na Kleť, Roska CB, roztroušená skleróza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trousíme se na Kleť. Letos trochu jinak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.