Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Agroreport Jih, nový zdroj informací pro jihočeské zemědělce

Dobré informace mají cenu zlata. Jihočeští zemědělci tedy určitě ocení zlatý poklad, který představuje nový informační portál Agroreport Jih, který byl spuštěn na začátku června. Provozovatelem portálu je Regionální agrární komora Jihočeského kraje.

Nový portál chce svým obsahem informovat především o aktuálním dění v regionální, jihočeské agrární oblasti, a to v širokém záběru, který vymezují hlavní oborové sekce - Zemědělství, Potravinářství, Lesnictví, Rybářství a Rozvoj venkova.

Podle Hany Hricové, ředitelky Regionální agrární komory Jihočeského kraje, ale na portálu nebudou chybět ani důležité zemědělské informace z České republiky nebo ze zahraničí.

„Naším záměrem bylo vytvořit ve virtuálním světě pružný a regionálně cílený zdroj informací, zastřešující a rozšiřující trojici dosud provozovaných webových stránek jihočeské agrární komory,“ uvedla k Agroreportu Jih Hana Hricová.

„Čas je pro jihočeské agropodnikatele i další zájemce o dění v agropotravinářském a venkovském sektoru hodně vzácnou komoditou, a proto pro ně portál může být užitečným zdrojem informací na míru. Kromě aktualit z oblasti zemědělské politiky nabídne odborné články, pozvánky na vzdělávací i společenské akce v jižních Čechách. Chceme na portálu představovat i zajímavé regionální příběhy, ať už třeba z výroby jihočeských potravin, nebo ze zemědělských podniků i rodinných farem. Hlavním motivem portálu budou skutečně regionální náměty a snaha posílit pospolitost a vzájemnou informovanost všech jeho návštěvníků i přispěvatelů,“ doplnila Hricová.

Aktuálně Agroreport Jih přináší důležité informace související s povodněmi, které na zemědělském majetku, polích i sadech zanechaly vysoké škody. Dalším výrazným námětem je blížící se vyhlášení výsledků soutěže Chutná hezky. Jihočesky, které se bude konat tuto sobotu v Pivovarské zahradě v areálu českobudějovického Výstaviště v rámci Slavností piva.

Štítky Agroreport Jih, Regionální agrární komora Jihočeského kraje, Hana Hricová, Agrární komora České republiky, Jihočeský kraj, Rozvoj venkova, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agroreport Jih, nový zdroj informací pro jihočeské zemědělce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.