Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Andělský advent ukázal tu pravou vánoční atmosféru

Náměstí plné lidí, parkoviště plné aut, když už čekáte, že zaparkujete, někdo vám tam vjede a všichni zmateně pobíhají sem tam nebo se mačkají před pódiem. Naopak v jedné ulici blízko náměstí ve čtvrtek hořely svíčky, každý se usmíval, baštil něco dobrého a poslouchal vánoční koledy.

Nejenom vánoční punč vykouzlil v Plachého ulici lidem úsměv na tváři. Pohodový čtvrteční podvečer se tam odehrával díky Andělskému adventu.

„Přišlo nám, že tato krásná ulice, plná zajímavých obchůdků a lidí, je jaksi Budějčáky přehlížena, a tak jsme si řekli, že ji oživíme,“ prozradili Budějcké Drbně manželé Leštinovi, kteří nabízeli kolemjdoucím ochutnávku výborného sýra a domácích čedarových krekrů.

U všech zúčastněných krámků hořely svíčky a zdobil je krásný anděl od Šárka Hanzálkové, jedné z organizátorek. „I sbor, který nám tady dnes zpívá koledy, vede paní z Plachého ulice,“ řekla usměvavá Vlaďka Leštinová.

Do akce se zapojilo kolem dvaceti krámků. Všichni v ten den nabízeli návštěvníkům Andělského adventu něco výjimečného. Někde se rozdával punč, bonbony, jednohubky, sýry, cukroví, štrúdly, jinde vás zase nalíčili, ostříhali, namasírovali a hlavně si to všichni moc užívali.

„Dříve se tady podobná akce pořádala každý rok, a to v Domě pro ženy, ve kterém se teď nachází moje účtárna, pedikúra, manikúra a další zajímavé krámky. Tak jsme si řekli, že obnovíme tuto tradici, kterou zaštítil i primátor města,“ sdělila Drbně účetní poradkyně Monika Kyptová.

Štítky Andělský advent, Plachého ulice, České Budějovice, advent, Drbna.cz, svíčka, vánoční koledy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Perfektní nápad, hlavně andělák od sýru je fešák :-)

Pondělí, 16. prosince 2013, 08:58Odpovědět

Andělský advent ukázal tu pravou vánoční atmosféru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.