Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plovárna se chystá na otevření, vstupné nezdraží

Pokud si počasí nepostaví hlavu, za týden v sobotu by se měla otevřít budějcká plovárna. V červnu bude přístupná od 10 do 20 hodin, během letních prázdnin už od půl desáté. Krytý bazén bude fungovat jen do konce školního roku. Ceník zůstal kromě několika drobných změn beze změn.

Otevření letní plovárny v sobotu 7. června závisí podle Kamila Calty, náměstka budějckého primátora, na rychlosti odstranění reklamovaných závad a pochopitelně i na počasí, které hraje hlavní roli.

„Vstupné pro dospělé bude činit 90 korun za den, pro děti od tří let menší než 150 centimetrů a seniory starší šedesáti let 50 korun a rodinné vstupné vyjde na 210 korun,“ vybírá základní položky z letošního ceníku vstupného předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Petra Šebestíková.

Zlevněné vstupné (60, respektive 40 Kč) však už nebude platit od tří hodin odpoledne, jako v minulosti, nýbrž až od 17 hodin. K tomuto racionálnímu kroku radní přistoupili po loňských zkušenostech, kdy se před pokladnami tvořily dlouhé fronty zejména nepřizpůsobivých občanů.

„Člověk, který chtěl zaplatit klasické vstupné například ještě v půl třetí, se neměl na plovárnu ani jak dostat. Kromě toho někteří tito lidé následně způsobovali problémy i v samotném provozu,“ uvedl Kamil Calta s tím, že zároveň došlo ke zvýšení vratné zálohy za odkládací skříňku z 50 na 100 korun.

„Cenu zálohy jsme museli zvýšit, protože zákazníci klíče nevraceli a ponechávali si je, což eliminovalo počet volných skříněk. Mnohé tak zůstávaly uzamčené během celé sezony,“ vysvětlil důvody letošního opatření Kamil Calta.

Pokud letos zůstane skříňka po skončení provozní doby letní plovárny uzamčena, obsluha ji otevře, osobní věci, které tam zůstanou, sepíše a uloží je pro majitele k vyzvednutí.

Zatímco bude letní plovárna v provozu, krytá se zavře. „Stane se tak pravděpodobně 26. června. Odstávka je časem pro různé revize, opravy a údržbu zařízení. V dětském bazénu se dlažba bude kompletně měnit. Krytá plovárna bude znovu otevřena až 7. září,“ dodal náměstek.

Foto: www.c-budejovice.cz

Štítky letní plovárna, České Budějovice, ceny, odkládací skříňka, záloha, zlevněné vstupné, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plovárna se chystá na otevření, vstupné nezdraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.