Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sloupky na chodníku v Netolické ulici chrání majetek města

Minulý týden se na redakci obrátil jeden z čtenářů s dotazem, kdo má na svědomí nainstalování sloupků, neboli zábran na chodníku proti vjezdu aut, u jeho bydliště v Netolické ulici na sídlišti Máj. Budějcká Drbna se proto spojila s magistrátem, aby získala vyjádření kompetentní osoby.

„Chodník zezadu baráku byla jediná přístupová cesta, kudy se dalo stěhovat. Jak třeba dostanu k baráku takovou pračku, když před domem v ulici nemůžu zastavit, protože tu dodávka sotva projede?“ ptá se čtenář Jiří Prechtl.

Vzápětí ještě dodal, že do ulice by se k jeho domu nedostala kvůli svým rozměrům například ani velká žlutá záchranka.

Jak se Budějcké Drbně podařilo zjistit, sloupky do Netolické ulice nainstalovali pracovníci odboru správy veřejných statků z důvodu rozhodnutí při dokončování stavby s názvem Regenerace sídliště Máj - úsek 06.

„V rámci této stavby byly rekonstruovány chodníky, které z hlediska zákona o provozu na pozemních komunikacích nejsou určeny pro pojezd motorových vozidel. Sloupky jsou tak pouze jakési pojištění, aby nedocházelo k poškozování majetku města,“ řekl náměstek primátora Kamil Calta.

Podle něj má vůz rychlé záchranné pomoci v této lokalitě průjezd zajištěn. „Je ale nutné dodat, že právě tato část sídliště urputně bojovala proti zprůjezdnění ulice Netolická, která v současné době tvoří pouze točnu. Stojí zde velké množství aut oproti dopravnímu značení, což logicky zužuje šířkový profil komunikace,“ dodal Calta.

Štítky Netolická ulice, České Budějovice, sloupky na chodníku, chodník, sídliště, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mi Ma

jiří prechtl: "tleskám" vám a takovým jako jste vy, místo aby nám pod oknem auto projelo jednou a zlepšilo se možnost parkování, tak teď tam každé auto projede 2x, protože to na točně otočí a jelikož místo není, jede zase zpátky, tam potká další auto, není se jak vyhnout, jedno začne couvat, další provoz. Takže takovým jako vy, moc děkuji, že mám pod okny 2x takový provoz.

Pondělí, 17. června 2013, 15:01Odpovědět

Sloupky na chodníku v Netolické ulici chrání majetek města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.