Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihočeském kraji v červnu klesla nezaměstnanost na 6,7 procenta

V Jihočeském kraji v červnu klesla nezaměstnanost oproti květnu na 6,7 procenta. Míra nezaměstnanosti se snížila ve všech okresech kraje, řekl agentuře Libor Šimánek z českobudějovického úřadu práce.

Jihočeské úřady práce registrují k poslednímu červnu 22 464 dosažitelných uchazečů o práci, což je o 742 méně, než tomu bylo v květnu. "Nejvyšší míru nezaměstnanosti vykazuje Táborsko, a to 8,9 procenta. Nejmenší hodnota je na Prachaticku, tam je míra nezaměstnanosti 5,0 procenta. Českobudějovicko hlásí míru nezaměstnanosti 5,5 procenta," řekl Šimánek.

V kraji je ke konci června celkem 2267 volných míst, na jedno místo tak připadá zhruba deset uchazečů. "Největší zájem je o řidiče kamionů, kuchaře, prodavače na směnný provoz a odborné strojírenské profese. Významná je i nabídka sezonních pracovních míst ve stavebnictví a gastronomii," dodal Šimánek.

Jihočeské úřady práce očekávají mírné zvýšení počtu uchazečů o práci. "To je dané registrací čerstvých absolventů škol," doplnil Šimánek.

Ke konci června evidoval Úřad práce ČR celkem 478 775 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 11 181 nižší než ke konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím roku 2010 poklesl o 21 725. V průběhu června bylo nově zaevidováno 46 195 lidí. Ve srovnání s minulým měsícem to bylo více o 1568 lidí a ve srovnání se stejným obdobím minulého roku to bylo méně o 2593 lidí.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky nezaměstnanost, Jihočeský kraj, Úřad práce České republiky, okres České Budějovice, okres Tábor, okres Prachatice, Mediafax, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji v červnu klesla nezaměstnanost na 6,7 procenta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.