Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na EDUCAnetu se angličtina učí moderně

PR článek

Soukromá základní a střední škola EDUCAnet České Budějovice se prezentuje moderní výukou ve všech předmětech. Studenti gymnázia ani oboru infomační technologie si nekupují učebnice, místo toho chodí do školy s notebookem a veškeré podklady jim učitelé dávají na internetové stránky tak, aby se mohli připravovat odkudkoliv. Takzvaná e­learning škola využívá od svého založení a za několik let prošel zajímavým vývojem.

„Na soukromé škole se jako učitel nesmíte zastavit. Snažíme se naši výuku pořád zlepšovat, sledovat moderní trendy ve vzdělání a nabízet tak rodičům a jejich dětem to nejlepší. Včetně zahraničních výjezdů. Výuka pomocí e­learningu neznamená jen nahrávat studentům na webové stránky učivo. E­learning u nás studenti využívají především k procvičování látky, doplnění informací, které si často sami v hodinách vyhledávají, a k odevzdávání úkolů. Samozřejmě, že hlavní důraz je kladen na osobnost učitele a jeho metodu výuky (například konverzaci vede rodilý mluvčí), e­learning je ale velmi zdatným pomocníkem a partnerem ve výuce,“ vysvětluje jeden z učitelů.

Velmi patrné je to právě v angličtině. Pokud byste si otevřeli e­learning například pro druhý ročník střední školy, byli byste asi nejprve trochu zmateni. „My nemáme problém se zorientovat,“ říká student prvního ročníku SOŠ a dodává: „Právě v angličtině je různých úkolů a cvičení spousta, a jakmile se do toho člověk ponoří, zjistí, kolik různých možností má.“

Studenti mohou využít například digitální verze různých sad otáčecích kartiček se slovíčky, ta jsou namluvena rodilou mluvčí, takže studenti při učení slyší i správnou výslovnost. Navíc mají možnost doplňování či psaní anglického diktátu nebo automaticky opravovaných testů.

Dále jsou na e­learningu pro studenty k dispozici on­line gramatické testy ve všech možných provedeních (doplňování slovíček do textu, výběr z možností, psaní krátkých odpovědí, přiřazování, křížovky a tak dále) všechno s možností nápovědy, automatického opravení a poskytnutí zpětné vazby s vysvětlením.

Ovšem ani to není všechno. Najdeme zde také odkazy na kvalitní internetové výkladové slovníky, odkazy na příslušné oblasti skvělého českého webu Helpforenglish.cz, kde lze nalézt kromě jiného také vynikající český výklad gramatických jevů. Důležitou součástí je pak maturitní příprava. Studenti mají k dispozici interaktivní zpracování maturitních testů z minulých let, které jim systém automaticky opravuje, a také velké množství příkladů maturitních pracovních listů a odpovídajících studijních materiálů, jako jsou poslechy a články k maturitním tématům.

Třešničkou na dortu je například online odevzdávání slohových prací zadaných jako domácí úkol či cvičná školní práce. Na EDUCAnetu se angličtina prostě učí zábavně a moderně. 

Štítky angličtina, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na EDUCAnetu se angličtina učí moderně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.