Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Otevření škol podle Kuby závisí na epidemické situaci

Otevření škol závisí podle jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS), který jej nyní předsedou Asociace krajů, na epidemické situaci. Doufá však, že vláda bude připravená, aby mohla 1. března kontaktní výuka začít, pokud to vývoj kolem koronaviru umožní. Současnou situaci prý zásadně komplikuje šíření nákazy britské mutace covidu-19.

„Nikdo nemůže vědět, jak bude situace vypadat za deset dnů. Ale pevně věřím, že vše bude připraveno k tomu, aby výuka na školách mohla začít. A pak je třeba reagovat podle aktuálního vývoje," řekl dnes jihočeský hejtman Martin Kuba poté, co vláda rozhodla, že oproti očekávání neotevře od pondělka obchody.

Kuba vítá postup z posledních dnů, kdy kabinet začala jednat s opozicí i zástupci krajů. Podle Kuby však kabinet měl podobnou variantu zvolit dřív. „Škoda, že se vláda k takovému přístupu nerozhodla už tak před čtyřmi týdny," řekl.

Hejtman chápe, že s ohledem na vysoký počet nakažených není vhodné otevření maloobchodů, což dnes vláda zamítla. Hejtmani minulý víkend podpořili vládu v setrvání nouzového stavu s tím, že potrvá do 1. března a v ten den se vrátí děti do škol. Kuba však řekl, že datum nesmí být neměnné dogma, protože situace kolem šíření nákazy covidu-19 se vyvíjí.

„Bohužel v těchto dnech narůstá především počet případů britské mutace. Potvrzuje se to i v těch nejvíce zasažených regionech. A právě zvýšení počtu případů britské mutace nyní situaci výrazně komplikuje," uvedl jihočeský hejtman.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Jihočeský kraj, školy, koronavirus, Martin Kuba, Kuba, COVID-19, vláda, VUI-202012/01, ODS, Asociace krajů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevření škol podle Kuby závisí na epidemické situaci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.