Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VŠTE uspěla s žádostí o akreditaci inženýrského programu Strojírenství

Českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) uspěla se žádostí o akreditaci inženýrského studia u programu Strojírenství. Zvyšuje tak počet navazujících magisterských nebo inženýrských programů na čtyři. Doposud šlo o Pozemní stavby, Logistické technologie a Podnikovou ekonomiku. Inženýrské studium Strojírenství schválil národní akreditační úřad.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat akreditaci inženýrského programu Strojírenství. V českém prostředí se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků s technickým zaměřením. Inženýři s technickým vzděláním velmi dobře nachází uplatnění, a i proto jdeme touto cestou,“ uvedl rektor VŠTE Vojtěch Stehel.

Ve funkci v lednu vystřídal Marka Vochozku, jemuž končil mandát. Stehel tak školu přebral v době koronavirové krize a se všemi omezeními, které s sebou pandemie přinesla. "Online vzdělávání omezuje některé části zejména praktické výuky v laboratořích a tak dále. Přineslo však i nové možnosti v podobě spolupráce s řadou odborníků, vývojářů či manažerů z praxe, kterým by za normálních okolností jejich časové vytížení neumožňovalo přímo učit, ale nyní si našli čas na on-line webináře a interaktivní kurzy," uvedl Stehel.

VŠTE vznikla v Českých Budějovicích roce 2006, je to veřejná vysoká škola neuniverzitního typu. Zatím nabízí tři magisterské a inženýrské a pět bakalářských oborů. VŠTE navštěvuje přibližně 4000 studentů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VŠTE

Štítky ČR, školy, finance, vysoké, České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Vojtěch Stehel, Marek Vochozka, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE uspěla s žádostí o akreditaci inženýrského programu Strojírenství  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.