pátek 28. ledna 2022 Otýlie

Výuka hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu na Střední škole a Vyšší odborné škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích se adaptovala na složitou dobu v éře pandemie

PR článek

Cestovní ruch, turistika i gastronomie patří v současné době k nejvíce zasaženým segmentům národního hospodářství. Přesto se už v této době rýsují nové tendence, které umožní budoucí rozvoj této oblasti podnikání. A lidé musí být připraveni. Z toho vychází i výuka na „hotelové škole“ v Českých Budějovicích. I přes nepřízeň okolností se stále zvyšuje poptávka po absolventech školy ze strany podnikatelů nejen v jihočeském regionu, ale i v dalších turistických destinacích včetně sousedů v Rakousku a Německu, kteří s optimismem hledí do budoucnosti a na nápor zájemců o dovolené, rekreace, turistiku i lázeňské pobyty se chtějí v současné době útlumu připravit.

Obory Hotelnictví a turismus a všechny gastronomické obory – tříletý obor Kuchař – číšník, Kuchař, Číšník, servírka i čtyřletá Gastronomie navazují na tradici a rychle se přizpůsobují moderním trendům i potřebám trhu. Škola poskytuje vzdělání i další profesní rozvoj pro ty, kteří rádi vaří, baví je plánovat turistické cíle a chtějí proniknout do tajů podnikání v oblasti cestovního ruchu a hotelnictví.

Nedílnou součástí jsou doplňkové kurzy barmanů, baristů, čepování piva, studené kuchyně moderního zdobení, a především Kulinářského umění pod vedením Kulinářské akademie pana Roitha. Škola je otevřená i pro mistry kuchaře, kteří jsou ochotni předávat své zkušenosti v oblasti moderní gastronomie.

Velkou výhodou pro další profesní rozvoj je spojení maturitního vysvědčení a výučního listu v oboru Gastronomie. Spojení teorie a praxe v tomto oboru vzdělávání umožňuje absolventům dobré uplatnění na trhu práce nejen v jihočeském regionu, ale i za hranicemi u našich sousedů v Rakousku a Německu, v lázeňských střediscích v západních Čechách i v turistických destinacích jako je Lipno, Krkonoše. Tam všude má škola zajištěnou praxi žáků.

Přijďte se do školy podívat. „Moderní gastronomie a turismus v současné době hledá nové trendy a škola chce být při tom. Nejrůznější omezení jednou skončí a jak už dnes vidíme, bude velký zájem o naše absolventy,“ říká ředitelka školy Zdeňka Erhartová a dodává: „Zveme všechny ty, kteří se o tom chtějí přesvědčit na dny otevřených dveří 13. ledna a 10. února 2022.“ 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Štítky hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch, Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu v Českých Budějovicích, covid, výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.