Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovická Obchodní akademie navštívila Portugalsko s Erasmem+

PR článek

Budějovická Obchodní akademie se již pátým rokem aktivně účastní projektu Erasmus+. Vybraní studenti spolupracují se skupinami žáků z různých evropských zemí. Našimi partnery jsou Rakousko, Slovinsko, Bulharsko, Itálie a Portugalsko. Právě Portugalsko bylo hostitelem předposledního studijního výjezdu, který se uskutečnil v posledním březnovém týdnu.

Mezinárodní setkání v Portugalsku

STEPS4SCHOOLS je druhou etapou projektu EU Erasmus+. Naši studenti spolupracují s partnery ze středních odborných škol se specializací na obchod a ekonomiku v Rakousku, Bulharsku, Portugalsku, Itálii a Slovinsku. Projekt je zaměřen na udržitelné cíle, obchodní angličtinu a marketing. Pro mezinárodní setkání v portugalském Barreiru připravili studenti OA projekt „Komunitní zahrada s venkovní učebnou“.

Cílem je revitalizace školní zahrady a vybudování venkovní učebny. Studenti zpracovali k projektu např. marketingový průzkum, rozpočet nebo SWOT analýzu. Prezentace tohoto projektu se žákům OA povedla na výbornou. Hostitelskou školou byla Escola Secundária Augusto Cabrita, kde probíhala většina aktivit studijního programu. Kromě zmiňované prezentace projektů jednotlivých zemí zde probíhala např. výuka odborné angličtiny.

Kromě studia byl také vyhrazen čas na poznávání města Barreira, které se pyšní technickou zajímavostí, a to větrnými mlýny a mlýny fungujícími díky přílivu. Dále byla připravena exkurze v charitativní společnosti REFOOD Barreiro Centre, která shromažďuje přebytky potravin z celého města a rozděluje je rodinám v nouzi.

Samozřejmě nemohly chybět výlety po okolí a návštěva hlavního města Lisabonu. Studenti obdivovali přírodní krásy farnosti Sintra na západním pobřeží Portugalska nebo národní parky Arrábida a Machada.

Poslední fáze projektu v Linci

Druhá etapa projektu Erasmus+ STEPS4SCHOOLS bude zakončena mezinárodním setkáním v Linci na začátku května. Program bude podle podobného scénáře jako v Portugalsku, jen se vystřídají studenti, budou připraveny lekce na jiná témata a další program bude tentokrát v režii rakouských učitelů a jejich žáků. Skupina studentů OA se již připravuje, aby v Rakousku podala stejně tak kvalitní výkony jako byly předvedeny v Portugalsku. Bude to jistě příjemná a úspěšná tečka za celým projektem Erasmus+.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Obchodní akademie, škola, Erasmus+, Portugalsko, České Budějovice, projekt, Rakousko, Itálie, Bulharsko, Slovinsko, Program Erasmus, Augusto Cabrita, Linec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovická Obchodní akademie navštívila Portugalsko s Erasmem+  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.