Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdraví

Počet případů boreliózy na jihu Čech stoupá, přenašeči jsou klíšťata

Počet případů lymeské boreliózy na jihu Čech v poslední době stoupá. Loni hygienici evidovali 529 pacientů s touto nemocí, kterou přenášejí klíšťata. Bylo to nejvíce za posledních pět let. Letos registrovali 103 případů, což je o 13 více než loni...

Počasí přeje klíšťatům, meteorologové vyhlásili nejvyšší riziko napadení

Pro pondělí a následující dva dny vydal Český hydrometeorologický ústav varování před zvýšenou aktivitou klíšťat v přírodě. Platí v celé republice a lidé by se měli vyhnout lesům, křovinám i dalším porostům.

O šikaně na školách se mluví, to je tak všechno, říká bojovnice Martina Ptáčková. Sama se snaží pomoci

Bojovnice Martina Ptáčková se může už v pětadvaceti letech pochlubit osmi tituly mistryně světa. Přehled jejích aktivit ale nekončí zápasy v ringu. Jelikož se sama v dětství setkala se šikanou, snaží se dětem s podobnými příběhy pomáhat. Spolu s...

Táborská nemocnice otevřela pracoviště zaměřené na břišní orgány

Táborská nemocnice otevřela nové pracoviště na vyšetřování a léčbu některých břišních orgánů. Jde především o žaludek, tenké i tlusté střevo, játra, žlučové cesty, jícen nebo slinivku břišní. Je to jediné pracoviště tohoto druhu v okrese.

Hygienici na jihu Čech letos zatím evidovali více případů lymeské boreliózy

Hygienici na jihu Čech letos zatím registrovali 90 případů lymeské boreliózy, což je o 14 více než loni ve stejnou dobu. Za minulý týden přibylo deset nových pacientů. Aktivita klíšťat může být navíc v těchto dnech vysoká, vyplývá z informací...

Počasí nahrává klíšťatům. Jejich aktivita je na jihu Čech na nejvyšším stupni

Vysoký až mimořádné vysoký stupeň rizika. Tak hodnotí hygienici aktivitu klíšťat v posledních dnech, ale i v těch, které nás čekají. Důvodem je mimo jiné počasí, které klíšťatům vyhovuje. Krajská hygienická stanice zatím eviduje 90 případů...

Na jihu Čech je stále hodně pacientů s akutními respiračními infekcemi

Na jihu Čech zůstává vysoký počet pacientů s akutními respiračními infekcemi. Momentálně připadá na 100 tisíc obyvatel 1031 případů. Je to o tři procenta méně než před týdnem, ale s ohledem na roční období je počet neobvyklý.

Klíšťata jsou aktivní. Na jihu Čech je 74 potvrzených případů lymeské boreliózy

V minulém týdnu zaznamenali jihočeští hygienici celkem 74 nahlášených a potvrzených případů lymeské boreliózy a dva případy klíšťové encefalitidy. V regionu se předpokládá vysoká až mimořádně riziková aktivita klíšťat.

Budějcká nemocnice přestěhuje pohotovost. Opouští dolní areál

Pohotovost českobudějovické nemocnice se stěhuje. Lidé ji od 2. května najdou v pavilonu „C“ v horním areálu. Stěhování je součást dlouhodobého plánu opustit dolní areál, informovalo vedení nemocnice.

V jihočeských nemocnicích skončilo omezení návštěv kvůli chřipce

V jihočeských nemocnicích skončilo omezení návštěv kvůli chřipce a respiračním onemocněním. Nařízení platilo ještě ve strakonické nemocnici, ale lidé tam za pacienty mohou od pondělka opět chodit v běžné režimu.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.